Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

MAJA ŠIMIĆ

Za v.d. ravnateljice Centra za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade predložena Maja Šimić

Autor: Portal ZL

21.12.2023. 11:24
Za v.d. ravnateljice Centra za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade predložena Maja Šimić

Foto: Arhiva ZL



Za v.d. ravnateljice Centra za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade predložena je Maja Šimić. Njezina protukandidatkinja bila je Morana Rogić Vihar. Šimić se dugo bavi produkcijskim poslovima vezanima za Dragon teatar, koji vodi već 13 godina, a na nezavisnoj kulturnoj sceni grada Zadra aktivna je već tridesetak godina.


– Centar za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade od izuzetne je važnosti za Grad Zadar, jer i mladi i nezavisna kultura i umjetnost nemaju neki svoj univerzalni dom, jedno mjesto gdje se ljudi mogu sastajati i gdje mogu boraviti tijekom dana. Prije nego li je prostor dodijeljen Sveučilištu u Zadru, tu je funkciju imao Dom hrvatske mladeži. Ondje su generacije i generacije sudjelovale u kreativnim programima, radionicama i edukacijama, istaknula je Šimić u nedavnom razgovoru za Zadarski list.


U istom razgovoru je dodala i kako će otvaranjem Centra građani konačno ponovno dobiti prostor koji će funkcionirati u praksi i gdje će se moći doći i do prostora za korištenje i kvalitetnih programa.