Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

NATJEČAJ

Raspisan natječaj za ravnateljstvo DV-a Radost

Autor: Matea Guzalić

16.11.2023. 19:11
Raspisan natječaj za ravnateljstvo DV-a Radost

Foto: LUKA JELIČIĆ



Upravno vijeće Dječjeg vrtića Radost prošlog je tjedna raspisalo natječaj za ravnatelja/icu ustanove. Sadašnjoj ravnateljici Larisi Pavlović-Petani četverogodišnji mandat ističe u veljači iduće godine, a ako bude ponovno izabrana, novi će joj mandat trajati pet godina.


Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama i oglasnim pločama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, mrežnim stranicama i oglasnim pločama Dječjeg vrtića Radost i u Narodnim novinama 10. studenog i traje do 27. studenog 2023. godine.


Duga tradicija


Kandidati moraju imati završen studij odgovarajuće vrste za rad na radnome mjestu odgojitelja ili stručnog suradnika u dječjem vrtiću, najmanje pet godina radnog iskustva u predškolskoj ustanovi na radnome mjestu odgojitelja ili stručnog suradnika te položen stručni ispit za odgojitelja ili stručnog suradnika, osim ako nemaju obvezu polagati stručni ispit.




S obzirom da je natječaj u tijeku, ravnateljica Pavlović-Petani nam je poručila da trenutno nije u mogućnosti iznositi plan unaprjeđenja kvalitete rada u vrtiću.


Podsjetimo, ona je preuzela poziciju ravnateljice Radosti nakon odlaska dugogodišnje ravnateljice Marijane Miočić na Sveučilište u Zadru. Na tadašnji natječaj 2019. godine pristiglo je osam molbi, razmatrale su se molbe četiriju zaposlenica ustanove, a na kraju je Upravno vijeće najboljom kandidatkinjom ocijenilo upravo Pavlović-Petani, koja je na dužnost stupila 17. veljače 2020. godine.


DV Radost osnovan je 1972. godine, međutim, početak rada datira iz 1946. godine, kada s radom počinje samo jedna skupina. Danas je ovaj vrtić predškolska ustanova s devet područnih objekata, prihvaća 862 mališana raspoređena u 44 skupine o kojima brine 115 stručnih djelatnika, 6 administrativno-računovodstvenih djelatnika i 61 djelatnik tehničke službe.


Larisa Pavlović Petani, Foto: Arhiva ZL


Pripreme za stručni ispit


U vrtiću se ostvaruju redoviti programi njege, odgoja, naobrazbe, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi djece predškolske dobi koji su prilagođeni razvojnim potrebama djece, te njihovim mogućnostima i potrebama.


Svoju organizaciju rada DV Radost prilagodio je građanima grada Zadra, pa je rad organiziran na osnovi petodnevnog radnog tjedna. Rad u jaslicama i vrtiću, u primarnom programu, organiziran je od 6.30 do 16.30 sati, a poslijepodnevni program predškole od 16.30 do 19.00 sati.


Vrtić je također imenovan vježbaonicom stručnog Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja predškolske djece te Odjela za pedagogiju Sveučilišta u Zadru, a profesori i studenti zadarskog sveučilišta su njegovi svakodnevni gosti.


Nadalje, ovaj vrtić služi i kao centar za polaganje stručnih ispita za odgojitelje predškolske djece za područje Zadarske i Šibensko – kninske županije, a dio kandidata se u ovoj ustanovi priprema za stručni ispit pod vođenjem Povjerenstva za stažiranje.