Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

dobitnik htz-ove nagrade

Hrvoje Anić: Posebno nam je priznanje što smo prepoznati među velikima

Autor: Katina Vrsaljko

04.11.2021. 10:36
Hrvoje Anić: Posebno nam je priznanje što smo prepoznati među velikima

Foto: Osobna arhiva



Hrvoje Anić, direktor heritage hotela Maškovića han u Vrani, dobitnik je HTZ-ove nagrade Čovjek je ključ uspjeha u turizmu, u kategoriji djelatnik prodaje i marketinga u turizmu. Jedan je od četvero nagrađenih sa zadarskog područja na ovogodišnjim Danima turizma.


Nakon 15-godišnjeg rada u hotelu Pinija te dvogodišnjeg vođenja hotela u Crikvenici, Anić je došao na mjesto direktora u Maškovića han 1.3. 2020. godine, nekoliko dana prije početka pandemije.


“Mislio sam da me netko zafrkava”


– Zahvalan sam Općini Pakoštane, koja je vlasnik hotela, na ukazanom povjerenju u tom trenutku. Nisam ni došao, krenuo je lockdown, snalaženje u novonastaloj situaciji… I nakon takve godine, baš mene dopadne ovo priznanje. Na prvu sam bio malo u šoku.




Nisam tu bitan ja, niti kuham, niti čistim… Ali eto, to je jedina upravljačka funkcija među kategorijama za ovu nagradu. Kasnije mi je ipak bilo drago, jer 20 godina iskustva i rada je tu pa čovjeka veseli kad je to prepoznato. U svakom slučaju, ovo je priznanje za cijeli tim.


Nema nas puno, ali svi se trudimo i hvala im svima na tome. Ovo je priznanje i za sam Han, koji se nije prvi put pojavio na Danima turizma kao nagrađen. Naime, 2018. godine je dobio nagradu za kulturnu atrakciju, rekao je Anić.


Šok mu je bio, tim više, što nije uopće znao da je predložen za nagradu.


– Prije 15-ak dana mi je stigao e-mail ‘čestitamo…’ Pomislio sam da me netko zafrkava, baš mi je bilo iznenađenje. Uskoro sam saznao da me predložila Turistička zajednica Općine Pakoštane. Procedura dalje ide preko Turističke zajednice Zadarske županije i onda se u HTZ-u izabire od svih prijedloga. To znači da su mi morali i podatke skupljati ‘iza leđa’, jer moraju i neki životopis priložiti…, govori Anić kroz smijeh.


Još je puno posla


Priznanje mu je, kaže, iznenađenje i zato što su izabrani pokraj mnogih puno većih kompleksa s većim kapacitetima.
– Nama je to odlična reklama, ali i poticaj da se trudimo još više. Zanimljivo je da smo i mi, tako mali među velikima, i još jedna nova ‘mala’ agencija LT Kontura iz Zagreba koja je naš partner, bili izdvojeni i nagrađeni.


Tako jedni druge podupiremo i guramo da bismo bili uspješniji. Zato su me valjda i predložili iz TZO-a Pakoštane. Iz Općine imamo podršku i razumijevanje u svakom trenutku i onda čovjeku i nije teško dati sve od sebe u poslu, kaže Anić.


No, u Maškovića hanu, koliko god gordo njegovo ime zvučalo, ne daju se baš “umisliti”.


– Imamo mi još puno jahanja, nismo najbolji na svijetu, još uvijek gotovo nitko ne zna za nas, puno je rada i truda još pred nama. Ali idemo korak po korak, ništa se ne događa preko noći, zaključio je Anić.


Odlična posezona


Kako kaže Hrvoje Anić, posezona u Maškovića hanu je jako dobra.


– Iskoristili smo ovaj produženi vikend i bili smo poprilično puni. Radimo paket aranžmane za vikende, tako da je i za studeni jako dobra bukiranost vikendima.


Mahom su to domaći gosti, i to ne samo s kontinenta, već i iz Dubrovnika, neretvanskog kraja, iz Istre… Samo Vransko jezero je jako atraktivno i uvijek ima kvalitetne programe pa jedni druge tako uvijek preporučujemo, govori Anić.