Petak, 26. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Cijevi osuđene na pucanje, a Vodovod na popravke

29.11.2018. 09:12
Cijevi osuđene na pucanje, a Vodovod na popravke


Ovih dana javili su nam se stanari uličice Valerije de Ponte na Mocirama s viješću kako konstantno imaju problema s pucanjem cjevovoda zbog čega im je ulica i nekoliko puta mjesečno poplavljena, a i gube se velike količine vode.
– Ova cijev svakih nekoliko tjedana pukne pa se sanira i onda sve iznova. Želimo istaknuti kako je najvjerojatnije problem u cijevi koju je već odavno trebalo promijeniti, rekla nam je jedna od stanarki koja je zvala revoltirana višednevnim curenjem vode zbog čega je, kako kaže, ulica danima bila poplavljena. Dodaje kako je riječ o neasfaltiranom dijelu ceste koja je zato puna blata.
– Zadnji put je voda curila skoro dva tjedna i napravio se bazen ispred kuće jedne susjede. Žalosno je da voda ovako curi i da se to nije popravilo jedno zauvijek, rekla nam je susjeda koja je htjela ostati anonimna.
Provjerili smo u Vodovodu jesu li upoznati s ovom situacijom te nam je direktor Tomislav Matek rekao kako zna za ovaj problem.
– Problem s tom ulicom, odnosno bijelim putem, je u tome što tamo nisu riješeni imovinskopravni odnosi i mi ne možemo postavljati nove cjevovode dok se to ne sredi. Naime, riječ je o privatnoj parceli i da bismo pristupili nekim konkternijim radovima svi suvlasnici zemljišta moraju nam dati pravo služnosti kako bismo s Gradom mogli dogovorii radove, rekao je Matek dodavši da do tada samo mogu izlaziti na intervencije i popravke. Inače, dodao je, u toj je ulici predviđeno mijenjanje cjevovoda kad se bude postavljala i odvodnja, a kada će to biti, nije znao reći.