Petak, 19. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

54-godišnjak

Na Dugom otoku ukrao auto te izazvao prometnu nesreću

Autor: K.E.

07.09.2023. 09:14
Na Dugom otoku ukrao auto te izazvao prometnu nesreću

Foto: Luka Jeličić

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim državljaninom Italije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.


Sumnjiči ga se da je 04. rujna 2023. godine u večernjim satima na području Dugog otoka došao do parkiranog automobila u vlasništvu 75–godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg je neovlašteno koristio, a potom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u kojoj je zbog neprilagođene brzine vozila izgubio nadzor nad upravljačem te sletio van kolnika u nisko raslinje.


Na mjestu događaja prometne nesreće obavljen je očevid te je u prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom gdje je utvrđeno kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje.


Nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru protiv 54-godišnjaka se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, a zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa osumnjičenik je i prekršajno sankcioniran.