
Foto: Pixabay
Glavna karakteristika ovog sladoleda je da ostaje mekan i kremast
Sladoled od lubenice je vrlo svjež te ukusan recept za posluživanje i uživanje u bilo koje doba dana.
Donosimo vam verziju bez aparata za sladoled, ali možete koristiti i aparat za sladoled ako ga imate, poštujući doze navedenih sastojaka.
Sastojci
- 200 g svježeg tekućeg vrhnja (već zaslađenog, može i biljnog)
- 500 ml lubenice
- 400 ml kondenziranog mlijeka
Priprema
Prvo narežite lubenicu na kockice i izblendajte dok ne dobijete tekuću smjesu.
Stavite ju u zdjelu te umiješajte kondenzirano mlijeko dok se sastojci ne sjedine.
Umutiti šlag od vrhnja koje mora biti hladno iz frižidera i dodajte u smjesu lubenice i kondenziranog mlijeka.
Sve lagano miješajte dok se sastojci ne sjedine. Možete koristiti lopaticu ili metlicu za tijesto, bitno je da se smjese dobro izmiješaju.
Dobit ćete gotovo tekuću glatku kremu koju stavite u posudu za zamrzavanje ili u veliki pleh obložen papirom za pečenje.
Ostavite sladoled od lubenice preko noći u zamrzivaču da se smrzne.
Glavna karakteristika ovog sladoleda je da se istovremeno smrzava, ali ne smrzava, dakle ne postaje tvrd već ostaje mekan i kremast.
najnovije
najčitanije
Nogomet
wta turnir
Prva tenistačica svijeta se plasirala u osminu finala Rima
Scena
POSEBNA POVEZANOST
Nina Badrić objavila fotografiju s omiljenim suputnikom
Svijet
poruka svjetskim čelnicima
Papa Lav XIV.: ‘Duboko sam ožalošćen onime što se događa u Pojasu Gaze’
Crna Kronika
nova nesreća
Na hrvatskim cestama poginuo još jedan motociklist
Zdravlje i ljepota
Najnježniji način
Želite razbarušeni look, ali bez oštećenja kose? Donosimo savjete
Zadar
ĐIR PO GRADU
FOTO Poluotok je danas vrvio šetačima! Pogledajte koga smo sreli na zadarskoj špici
Zadar
SVEČANO
FOTO Pogledajte kako su Arbanasi proslavili svetkovinu Gospe Loretske
Županija
novo podrhtavanje
Slab potres u Nacionalnom parku Paklenica
Feelgood
test osobnosti
Prva stvar koju primijetite na ovoj slici otkriva kako živite svoj život
Zadar
ISKORISTITE PRILIKU