Foto: Pixabay
Sol je jedan od najčešće korištenih začina u kuhinji, no jeste li ikada probali onu s okusom?
Na tržištu se mogu naći sve vrste: limun, lavanda, ljuta papričica, kadulja. No, zašto ju kupovati kada ju možete napraviti kod kuće i prilagoditi po želji?
Nudimo vam recept za sol s okusom komorača.
To je zaista jednostavno za napraviti i dat će dodatnu aromu jelima koja ćete poslužiti na stolu, ali ne samo.
Sol s okusom komorača je vrlo lijepa ideja za dar, savršena za svaku priliku.
Za pripremu soli s okusom komorača trebat će vam samo dva sastojka:
- 500 g krupne ili sitne soli
- čuperci komorača
Priprema: Čuperke komorača dobro operite i osušite krpom, nježno ih tapkajući. U mikser slažite čuperke i sol i sve miksajte dok se sastojci ne sjedine.
U ovom trenutku morat ćete osušiti sol. Pećnicu zagrijte i stavite sol na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Postavite nisku temperaturu, oko 80°, i nakon pola sata provjerite da više nije vlažno.
Nakon što je spremna, spremite ju u staklenku ili hermetički zatvorenu posudu kako biste sačuvali aromu.
najnovije
najčitanije
Košarka
Kvalifikacije za EP
Božić i Smith predvodili Sesarovu družinu do važne pobjede kontra Bosne i Hercegovine
Košarka
Službena potvrda
Pep Guardiola produžio ugovor s Manchester Cityjem
Svijet
otkrio putin
Rusija ispalila hipersoničnu raketu na Ukrajinu kao upozorenje Zapadu
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Zadar
crpna postaja maestral
Odvodnja uputila javni poziv stanovnicima dviju zadarskih ulica
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!
Višnjik objavio važne upute za posjetitelje koncerta Doris Dragović!
Crna Kronika
zloupotreba položaja