Foto: Pixabay
Sol je jedan od najčešće korištenih začina u kuhinji, no jeste li ikada probali onu s okusom?
Na tržištu se mogu naći sve vrste: limun, lavanda, ljuta papričica, kadulja. No, zašto ju kupovati kada ju možete napraviti kod kuće i prilagoditi po želji?
Nudimo vam recept za sol s okusom komorača.
To je zaista jednostavno za napraviti i dat će dodatnu aromu jelima koja ćete poslužiti na stolu, ali ne samo.
Sol s okusom komorača je vrlo lijepa ideja za dar, savršena za svaku priliku.
Za pripremu soli s okusom komorača trebat će vam samo dva sastojka:
- 500 g krupne ili sitne soli
- čuperci komorača
Priprema: Čuperke komorača dobro operite i osušite krpom, nježno ih tapkajući. U mikser slažite čuperke i sol i sve miksajte dok se sastojci ne sjedine.
U ovom trenutku morat ćete osušiti sol. Pećnicu zagrijte i stavite sol na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Postavite nisku temperaturu, oko 80°, i nakon pola sata provjerite da više nije vlažno.
Nakon što je spremna, spremite ju u staklenku ili hermetički zatvorenu posudu kako biste sačuvali aromu.
najnovije
najčitanije
Moda
Najvažniji trendovi
Ove sezone čarape postaju zvijezdom zimskih kombinacija
Crna Kronika
"Mir i dobro"
Zapljenjeno 1353 komada pirotehnike, ilegalno ju prodavao 29-godišnjak
Svijet
Dumitor
Nesreći na žičari u Crnoj Gori: Jedna osoba poginula, još jedna ozlijeđena
Svijet
Narko mafija
Golema akcija talijanske policije! Oduzeto 1,4 tone droge, privedeno gotovo četiri stotine osoba
Hrvatska
Dražen Kutleša
Zagrebački nadbiskup uputio Božićnu poruku: ‘Budućnost se gradi na istini, pravdi, ljubavi i slobodi’
Zadar
trgovački centar
[FOTO] EVAKUIRANA SUPERNOVA! Evo što se događa…
Zadar
U 69. godini
Preminuo omiljeni profesor i pedagog Obrtničke škole Gojka Matuline
Županija
Zlatna Luka
Vijeće smijenilo direktoricu s kojom je sukošanski načelnik bio zadovoljan, evo tko ju je naslijedio
Zadar & Županija
boris jović
Zapovjednik JVP Zadar o požaru u Supernovoj: “Stvorila se velika količina dima…”
Zadar
PU ZADARSKA