Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ukinuti minimalni uvjeti

Poznati noćni klub više ne može raditi na otvorenom

Autor: Marina Šaponja

13.05.2023. 09:45
Poznati noćni klub više ne može raditi na otvorenom

Foto: Arif Sitnica



Tvrtki Riva Liburna u čijem je vlasništvu noćni klub Ledana koji se nalazi u Perivoju kraljice Jelene Madijevke, a po traženju Nasada, ukinuti su minimalni uvjeti za pružanje ugostiteljskih usluga na otvorenom. Potvrdili su nam to iz Upravnog idjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije, s obzirom na to da je krajem prošle godine tvrtki Riva Liburna istekao ugovor o zakupu javne površine u Perivoju.


– Postupak za ukidanje rješenja o utvrđivanju minimalnih uvjeta za pružanje ugostiteljskih usluga na otvorenom ugostitelju RIVA LIBURNA d.o.o. za ugostiteljski objekt »LEDANA L&B«, Zadar, Perivoj kraljice Jelene, pokrenut je s obzirom da je 31. prosinca 2022. godine istekao ugovor o zakupu javne površine koji je RIVA LIBURNA d.o.o. imala sklopljen s tvrtkom NASADI d.o.o.





S obzirom na to da je prestanak prava korištenja poslovnim prostorom, u ovom slučaju terasom, jedan od uvjeta za ukidanje rješenja o utvrđivanju minimalnih uvjeta za pružanje ugostiteljskih usluga na otvorenom, provodi se postupak sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti i Zakonu o općem upravnom postupku, stoji u službenom priopćenju županijskog pročelnika Ante Sjauša.


Na ovu odluku vlasnici tvrtke Riva Liburna mogu uložiti žalbu, o čemu odlučuje Ministarstvo turizma.


Zbog Ledane su se već lomila koplja na Gradskom vijeću, zbog uvjeta rada, odnosno prevelike uzurpacije Perivoja te mjesta rada koje nije sigurnosno zaštićeno zbog čega je već bilo slučajeva pada s bedema, a nažalost prošle godine i sa smrtnim ishodom.


Vijećnici su tražili potpuno ukidanje rada kafića i noćnog kluba, obrazlažući kako Perivoj nije mjesto za takve djelatnosti, a povrh toga česti su slučajevi pada s bedema koji još uvijek čekaju zaštitu.


Ledana može i dalje raditi kao kafić i noćni klub, ali u zatvorenom dijelu koji iznosi svega 100-tinjak kvadrata.