Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

LIGA ZA PRVAKA

Jusup: Košarkaši Cedevite su pokazali da nas mogu pobijediti

Autor: Andrija Dešpoja

26.04.2023. 13:02
Jusup: Košarkaši Cedevite su pokazali da nas mogu pobijediti

Foto: Mate Komina



U situaciji kada u narednih pet dana čak tri puta moraju na parket i to svaki put s velikim imperativom, onda je teško ne zaključiti da košarkaše Zadra očekuje pakleni tjedan iz kojeg će izići ili kao pukovnici ili pak kao pokojnici.


Dakako, nije riječ o prijelomnom trenutku sezone i nemogućnosti popravka u nekim drugim utakmicama (čitaj: u doigravanju), no činjenica je da se igrači Danijela Jusupa nalaze u novoj ovosezonskoj centrifugi iz koje moraju izaći neokrznuti, s prvom preprekom na tom petodnevnom trokoraku, danas od 18 sati na parketu Cedevite Junior u sklopu 8. kola Lige za prvaka.


Pobjednički marš


Sraz s mladim Vitaminima, iako je od iznimno bodovnog značaja bit će tek uvertira petku i nedjelji koji donose gostovanje u Beogradu kod C. zvezde i u Draženovom domu protiv Cibone.




U taboru kluba s Višnjika definitivno se nije išlo s pripremama toliko daleko, već su se po uobičajenom sportskom bontonu usmjerili samo na prvi nadolazeći ispit, kontra sastava Damira Mulaomerovića koji se već pokazao opasnim i sigurno je motiviran da pomrsi računicu Zadru, jer teško da se Vitamini mogu popeti više u poretku od trenutnog četvrtog mjesta.


S druge strane, Jusupova momčad nema pravo na krivi korak. Ako se misli zakoračiti prema nedjelji i odluci o broju jedan pod mus se mora odsvirati pobjednički marš u srazu s Cedevitom, a to će i sam Jusup okarakterizirati iznimno zahtjevnom zadaćom.


– Cedevita Junior je momčad s pet igrača koji šutiraju više za tri nego za dva poena. Dobri su šuteri, imaju kombinaciju mladosti i iskustva sa Simonom i Marčinkovićem. Do sada su svi naši međusobni dvoboji išli uvjerljivo na jednu ili na drugu stranu.


Pripremili smo se, nadamo se da ćemo se pokazati u jednom dobrom svjetlu – kazao je trener Zadra koji, obzirom na težak ritam koji čeka njegove igrače sigurno najviše priželjkuje da se povede na otvaranju pa se kraj dočeka uz rasterećenje.


No, nešto će se u svemu tome morati pitati Simona i društvo s kojima su se ove sezone Zadrani dvaput lagano obračunali, dok je jedini dvoboj odigran u Zagrebu otišao debelo na stranu Mulaomerovićeve momčadi (59:76).


Jako od početka


– Da se malo našalimo, rekao bi jedan trener da treba protivnika zbuniti sa što većom količinom golova… I njih se pita, ne samo nas, moramo biti koncentrirani od početka i pokušati nametnuti stil igre koji nam odgovara.


I dosad su pokazali da nas mogu pobijediti, kao i mi njih – dodao je Jusup, a na tragu misli svog učitelja je i bek Arijan Lakić koji očekuje težu utakmicu od one zadnje odigrane na Višnjiku kada je Cedevita deklasirana s rezultatom 85:67.


– Nije lako očekivati isti rezultat kao prošli put. Igra se 40 minuta, od početka trebamo krenuti jako kako bismo usmjerili utakmicu i na kraju ostvarili dobar rezultat. Na nama je da se borimo od početka do kraja, vjerujem da će onda ishod biti dobar za nas – istaknuo je Lakić.