Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Liga za ostanak Prve muške lige, 4. kolo

Lukić tricom u produžetku donio pobjedu Jazinama

Autor: Paulo Sarić

07.04.2023. 17:22
Lukić tricom u produžetku donio pobjedu Jazinama

Foto: KK Zadar



Košarkaši Jazina Arbanasa su u četvrtom kolu Lige za ostanak Prve muške lige na domaćem parketu nakon produžetka svladali pulsku Stoju rezultatom 111:108, a junak zadarskog sastava bio je mladi Roko Lukić koji je u posljednjem napadu ubacio tricu za pobjedu svoje momčadi.


U utakmici u kojoj su obrane tijekom prvog poluvremena bile misaona imenica za igrače obje momčadi, otvaranje je proteklo u znaku gostiju. Mladići iz razvojne momčadi Zadra su „mlako“ ušli u susret, što su Puležani iskoristili da laganim poenima sagrade dva posjeda prednosti. Stoju su vukli Marin Đugum i Aleksa Matić, a uskoro im se priključio i Nino Dasko, no kako ni Istrijani nisu bili od velikog interesa za događanja na defenzivnoj strani parketa, Zadrani su brzo uhvatili priključak. U napadačkoj rapsodiji izmjenjivali su se Michael Ružić i Roko Lukić, a kada je „u brzinu“ ubacio i Gabriel Karamarko, koji je pogodio svih pet šutova za tri poena koje je uputio u prvom poluvremenu, domaćini su vratili stvari na početak. O kakvih se 20 minuta radilo, najbolje svjedoči podatak da se na veliki odmor otišlo s i više nego efikasnih 60:60, no vrlo brzo je postalo jasno da će biti teško zadržati takav ritam i u nastavku.


Treneri su u svlačionicama ozbiljno porazgovarali sa svojim igračima pa je treća četvrtina donijela prilično čvrstu košarku s posljedično nižim postocima šuta, a takvoj su igri gosti većinu vremena imali blagu rezultatsku inicijativu, no bez većeg odvajanja. Izjednačena igra se nastavila sve do same završnice četvrte četvrtine, no kako odluke u osnovnom dijelu utakmice nije bilo – o pobjedniku je odlučio produžetak. A tamo je presudio Roko Lukić. Sve do 19 sekundi prije kraja semafor je pokazivao poravnatih 108:108, a onda je nakon duge akcije sam kao duh na trici ostao Lukić i sekundu prije kraja pogodio za novi trijumf domaće momčadi.




Četvoricu dvoznamenkastih u redovima Jazina predvodio je Gabriel Karamarko s 31 poenom, sedam skokova i pet asistencija, Michael Ružić je dodao 24 koša i pet uhvaćenih lopti, dok je junak Roko Lukić ubacio 22 poena, što je nadogradio s pet skokova.