Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Brkljačić očekuje nastup tisuću djece

Autor: Čedo Fabulić

08.05.2013. 22:00
Brkljačić očekuje nastup tisuću djece


Jedan od mitinga atletske Erste Plave lige za učenike osnovnih škola od trećeg do šestog razreda održat će se u Zadru 21. svibnja od 11 sati. Ovaj projekt jučer su predstavili nekadašnja hrvatska rekorderka i reprezentativka u bacanju kladiva Ivana Brkljačić, trener u AŠK-u Zadar Ivica Šola i predstavnici zadarske sudačke organizacije Jadranka Antić i Miloš Medić. Dječja liga je projekt Hrvatskog atletskog saveza, a glavna koordinatorica je Ivana Brkljačić, AŠK Zadar je suorganizator mitinga, a Šola koordinator natjecanja za Zadarsku županiju.
U uvodu Brkljačić je objasnila što je Erste Plava liga:
– Ovo je prva godina da smo krenuli s takvim projektom kojim smo objedinili sve veće gradove u Hrvatskoj. Jedan miting već je održan u Varaždinu, a sudjelovalo 470 natjecatelja. Slijede Pula (15. svibnja), Rijeka (17. svibnja), pa Zadar gdje očekujemo sudjelovanje oko tisuću djece. Na će biti 30 disciplina, 15 u muškoj te 15 u ženskoj konkurenciji, a po dvoje prvoplasiranih iz svake discipline sudjelovat će u velikom finalu koje će se održati u uvertiri Memorijala Borisa Hanžekovića 3. rujna u Zagrebu.
Ambasadori lige su Blanka Vlašić, Sandra Perković, Lisa Stublic, Ivan Horvat, naši najbolji atletičari.
– U Varaždinu smo već podijelili sprinterice Blanke Vlašić, ali i iza ostale gradove imamo darove vrhunskih atletičara. Zahvaljujemo Zadru, koji je poznat po atletskim talentima,  što je prihvatio organizacije.