Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Štimac: Na pola smo puta prema Brazilu

Autor: Hina (H)

21.03.2013. 23:00
Štimac: Na pola smo puta prema Brazilu

Foto: PIXSELL



Iako su Srbi hvalili njihovu obranu, mi smo pokazali da imamo napad koji može zabiti svakome – naglasio je Štimac


Na pola puta smo prema Svjetskom prvenstvu i Brazilu, a ja sam već zaboravio ovu utakmicu jer za četiri dana moramo pobijediti Wales – kazao je nakon pobjede Hrvatske nad Srbijom (2:0) u Zagrebu izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac.
– Srbija je izuzetno težak protivnik, ali je protivnik koji je u stvaranju i oni će vjerojatno ubrzo doći na razinu koju bi željeli. Iako su Srbi hvalili njihovu obranu, mi smo pokazali da imamo napad koji može zabiti svakome. Bili smo jako strpljivi. Večeras je Srbija pala na leđa i ovo je pobjeda koja će biti upisana u povijest. Neka svi znaju da u Hrvatskoj svakome možete spremiti ‘pakao’ – dodao je Štimac, koji je priznao da se u zadnji trenutak odlučio staviti u momčad mladog Mattea Kovačića.
– Prelomio sam tek sinoć oko ulaska Kovačića jer moramo misliti na budućnost, a ja imam dužnost ostaviti onima koji će doći iza mene istu ili bolju reprezentaciju.
Štimac je potom dodao:
– Rekao sam da sam već zaboravio ovu pobjedu. Ujutro već imamo regeneracijski trening, a igrači će potom imati slobodno do nedjelje, kada je prvi trening i počinje priprema za Wales – zaključio je Štimac, koji se osvrnuo i zvižduke srpskim igračima:
– Volio bih da nije bilo ono malo vrijeđanja.