Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Branitelji Josipovića nazvali bezvjercem, a Mesića tajnim haškim svjedokom

Autor: Nives Rogoznica

29.12.2009. 23:00
Branitelji Josipovića nazvali bezvjercem, a Mesića tajnim haškim svjedokom


Uvjereni smo da naši prijatelji, suborci, a ni ostali građani, ne žele nastavak politike bez duhovnik vrijednosti, bez vjere, križa, bez poštovanja tradicionalnih vrijednosti hrvatskog čovjeka. Dignimo svoj glas protiv Ive Josipovića, suradnika haškog tužiteljstva, dignimo glas protiv bezvjerca, tobožnjeg agnostika koji za našu najslavniju oslobodilačku akciju „Oluja” tvrdi da je etničko čišćenje, stoji u priopćenju udruga


Predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata na današnjoj su konferenciji za novinare u stožeru Milana Bandića u Hotelu Kolovare pozvali branitelje, ali i ostale građane da u drugom krugu predsjedničkih izbora glasuju za Milana Bandića. Ujedno su izrazili podršku gradonačelniku Zadra Zvonimiru Vrančiću zbog njegove izjave kako je Bandić bolji kandidat.
– Mi predstavnici braniteljskih udruga smatramo da, ako smo znali stvarati i braniti državu Hrvatsku, danas možemo zdravo razmišljati, prosuđivati i birati. U prvom krugu svatko je imao mogućnost opredijeliti se za jednog od ponuđenih kandidata, međutim, sada je došao trenutak da svoji glasom moramo birati, ne samo kandidata, nego i buduću politiku Republike Hrvatske, stoji u priopćenju kojeg je pročitao potpredsjednik zadarske HVIDR-e Tomislav Zelić.
U priopćenju se nadalje proziva aktualni predsjednik Stjepan Mesić, te kritizira SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović.
– O važnosti valjanog obnašanja predsjedničke dužnosti i o presudnoj važnosti izlaska na izbore najbolje svjedoči iskustvo koje smo doživjeli u proteklih deset godina predsjednikovanja tajnog haškog svjedoka Stjepana Mesića. Uvjereni smo da naši prijatelji, suborci, a ni ostali građani, ne žele nastavak te i takve politike, politike bez duhovnik vrijednosti, bez vjere, križa, bez poštovanja tradicionalnih vrijednosti hrvatskog čovjeka. Dignimo svoj glas protiv Ive Josipovića, suradnika haškog tužiteljstva, dignimo glas protiv bezvjerca, tobožnjeg agnostika koji za našu najslavniju oslobodilačku akciju „Oluja” tvrdi da je etničko čišćenje. Spriječimo da vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske bude čovjek koji je naše heroje, hrvatske generale, otjerao u haške kazamate. Pokažimo našu snagu i odlučnost, budimo jedno, kao i u onim strašnim i slavnim trenucima rata. Pokažimo našu jedinstvenost i odanost idealu slobodne i demokratske samosvojne i ponosne hrvatske države. Upravo za takvu državu se zalaže naš prijatelju Milan Bandić, čovjek koji svojem narodu, vjeri i vrijednostima Domovinskog rata nikad ne okreće leđa. Iziđimo na izbore 10. siječnja  i dajmo glas Milanu Bandiću, boljem i drukčijem predsjedniku Republike Hrvatske, stoji u priopćenju u kojem se dodaje kako su „braniteljske udruge Zadra i Zadarske županije posebno ponosne na svog gradonačelnika Zvonimira  Vrančića što je, kao i uvijek do sada, osjetio bilo branitelja, puka ovog grada i županije”, te mu izražavaju „bezrezervnu potporu”. 
Također je navedeno kako Milana Bandića podržavaju Udruga veterana 4. brigade Zadarske županije, UHDDR Grada Zadra, UHDDR Zadarske županije, HVIDR-a, Nezavisni dragovoljci hrvatski, udruga Prvi hrvatski redarstvenik – Zadar, Udruga zadarskih tenkista, udruga Žene u domovinskom ratu, SGSOD „Damir Tomljanović Gavran”, Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata, Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Zadarske županije, Udruga branitelja oboljelih od PTSP-a Zadar, zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnja Marko Miljanić, Ivo Markulin, Zvonimir Pandžić i udruga Hrvatski bojovnik.


 MARTINAC: UHDDR I KOORDINACIJA NISU JAVNO PODRŽALI BANDIĆA




Predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zadarske županije (UHDDR) Ante Martinca navodi, međutim, kako se na popisu udruga koje podržavaju Bandića nije trebala naći UHDDR. U potpisu priopćenja braniteljskih udruga stoji „Koordinacija braniteljskih udruga Zadrake županije” koju ne treba miješati s organizacijom koja nosi naziv Koordinacija udruga proizišlih iz Domovinskog rata.
– Mi nikada, kao Koordinacija, niti u ime Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, nismo ni na jednim izborima poslali poruku u kojoj bismo rekli za koga branitelji trebaju glasovati. Nikakvo priopćenje nismo dali ni sada. Točno je da je predstavnik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata bio na sastanku s drugom udrugama, ali naš ej predstavnik i tamo rekao da, dok god se ne konzultiramo, ne može izići u javnost da Udruga dragovoljaca, niti na razini grada Zadra, niti Zadarske županije daje potporu, kazao je Ante Martinac.