Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Obilježili 45 godina mature

Autor: Elza Radulić-Toman

22.06.2009. 22:00
Obilježili 45 godina mature


U subotu ujutro ovi su slavljenici posjetili gimnaziju, gdje ih je dočekao današnji ravnatelj Rade Šimičević i gdje su održali prozivku, a druženje su nastavili navečer u restoranu “Zadar”


Zadarski gimnazijalci koji su maturirali 1964. godine obilježili su dostojno 45 godina mature. Protekloga vikenda su dva dana bili zajedno prisjećajući se svoje mladosti, vremena kada su polazili tada jedinu gimnaziju u Zadru, današnju “Vladimir Nazor”. Ovoga puta ih se okupilo pedesetak, a došli su i mnogi koji žive izvan Zadra, iz SAD-a, Švicarske, iz Rima, Londona, ali i iz Zagreba, Rijeke, Splita… U petak su imali misu zadušnicu za umrle profesore, za svoje razrednike i za svoje umrle kolege. Iz njihovih redova već su otišli: Zdenko Jović, Maja Karlović, Ingrid Petrić, Meri Perčić, Filomena Dominis, Davor Krpina, Milo Belić, Mišo Valušnig i Janko Sturnela.
Inače ovo je bila uspješna generacija jer mnogi su tijekom svojih karijera zauzimali, a imaju i danas istaknuta mjesta u Zadru i izvan njega.
Među njima ima menadžera, inženjera, ekonomista, profesora, liječnika, novinara, režisera, čak i diplomata.
U subotu ujutro ovi su slavljenici posjetili gimnaziju, gdje ih je dočekao današnji ravnatelj Rade Šimičević i gdje su održali prozivku, a druženje su nastavili navečer u restoranu “Zadar” hotela “Zagreb” uz glazbu zadarskoga kantadura Pere Miholovića.