ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zaželi

Konferencijom završio EU projekt »Veliko srce Vrsi i Poljica«

Autor: Toni Perinić

28.03.2023. 09:11
Konferencijom završio EU projekt »Veliko srce Vrsi i Poljica«

Foto: Toni PerinićZavršnom konferencijom održanom jučer u multimedijalnoj dvorani Općine Vrsi, zaključen je europski projekt Zaželi, faza III »Veliko srce Vrsi i Poljica«. Riječ je o hvalevrijednom programu vrijednom više 66 tisuća eura i sufinanciranom iz  Europskog socijalnog fonda – učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.


Zahvaljujući hvalevrijednom projektu na rok od šest mjeseci zaposleno je deset žena starijih od pedeset godina koje su brinule za šezdeset krajnjih korisnika s područja općine Vrsi. Rezultate projekta su predstavili voditelj Kristian Vukić, kordinator Šime Stojak i načelnik Općine Luka Perinić, a prisutnima se obratila i Marina Dujmović Vuković, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije Zadre Nove. Kako je istaknuo voditelj projekta, na kraju je ispunjen cilj postizanja zadovoljstva korisnika i gerontodomaćica.


– Opći cilj projekta bio je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na slabije razvijena područja i područja s većom nezaposlenošću, dok je specifični cilj operacije bio osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, što će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti njihovu socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, istaknuo je Vukić, dok je načelnik Perinić naglasio kako projekt znači jako puno za cijelu zajednicu.
– Projektom se na neki način odužujemo našim bakama i djedovima koji su nas čuvali i brinuli se za nas. Iznimno smo zadovoljni dosadašnjom provedbom, kao i svim korisnicima i gerontodomaćicama, a vjerujem kako ovo nije konačan kraj, već da ćemo uspješno prijaviti i četvrtu fazu za koju će tijekom ljetnih mjeseci biti raspisan natječaj, naglasio je Perinić.


Marina Vuković Dujmović iz Zadre Nove, agencije koja je bila partner i podrška na projektu iskazala je svoje zadovoljstvo.


– Agencija Zadra Nova kao regionalni koordinator obavlja poslove i aktivnosti sukladno Zakonu o regionalnom razvoju, gdje je definirano kako su regionalni koordinatori javne ustanove koje obavljaju poslove od javnog interesa te su osnovane s ciljem učinkovite koordinacije i poticanja regionalnog razvoja. Pomogli smo i realizaciji ovog projekta koji doprinosi kvaliteti života starijih mještana, a ženama starijima od 50 godina pruža mogućnost zaposlenja, naglasila je Dujmović Vuković.