Srijeda, 31. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Marija Vukašina

Ponosna sam Dalmatinka i rodni Zadar posvuda nosim u srcu

Autor: Marija Orešković

01.04.2023. 11:41
Ponosna sam Dalmatinka i rodni Zadar posvuda nosim u srcu

Foto: Privatna arhivaMarija ima 20 godina, rođena je u Zadru gdje je živjela do kraja srednje škole. Završila je Privatnu opću gimnaziju, a trenutno je studentica druge godine Ekonomije poduzetništva na Sveučilištu Vern. Govori engleski i talijanski jezik te se uz fakultet bavi modelingom, a jednog dana se želi iskušati i u svojoj struci.


Rad i trud


– Modeling je bio moja želja još od malena. Kad sam krenula u srednju školu poslala sam nekoliko prijavnica za modne agencije, međutim nisam imala odgovarajuću visinu za ulazak u agenciju. Nedostajalo mi je tek dva do tri centimetara, ali to je u modelingu presudno.


Tada sam počela tražiti drugi način za uspjeh i vidjela sam priliku kroz izbore ljepote. Na prvom izboru Miss Zadarske županije sam sudjelovala s tek 17 godina. Tada sam bila malo razočarana jer nisam uspjela osvojiti lentu/krunu, ali obećala sam sebi da ću biti uporna i raditi na tome da uspijem. Smatram da se rad i trud isplate, samo je potrebno određeno vrijem i vjerujem da moje tek dolazi. Sudjelovala sam na nekoliko izbora, a prošle godine sam osvojila čak dvije lente: bila sam prva pratilja Miss Earth Hrvatske 2022 i Miss Fotogeničnosti 2022.
Trenutno se natječem za titulu Miss Supranational Hrvatske 2023 i mislim da sam spremnija nego ikada. Velika mi je želja jednoga dana predstaviti Hrvatsku na svjetskom izboru i prikazati moju domovinu na najbolji mogući način. Ponosna sam što sam Dalmatinka i svoj rodni Zadar nosim u srcu gdje god da idem, kazala je Marija Vukašin.


Pripreme za izbor Miss Supranational traju još od prosinca 2022. Riječ je o natjecanju koje se u svijetu održava već 14 godina i popeo se na sam vrh svjetskih izbora ljepote. U Hrvatskoj se održava od 2016. godine, a domaćin svjetskog finala je Poljska. Na pripremama se radi na samopouzdanju, hodu, poziranju, ali i na predstavljanju u javnosti. Marija sa svim djevojkama ima blizak odnos, bez obzira što su jedna drugoj konkurencija.


– Pomažemo si međusobno, a oko našeg napretka se brine direktor i vlasnik licence Tomislav Košić i agencija SupraModels. S ponosom mogu reći da cijeli tim Košić plus d.o.o. radi s nama i da sam jako puno naučila do sada. Veselim se vidjeti koja će djevojka ponijeti titulu Miss Supranational Hrvatske 2023, kaže Marija, dodajući kako miss svijeta za nju predstavlja »snažnu, samopozdanu i upornu ženu koja svakodnevno radi na svojim ciljevima i trudi se napraviti promjene kako bi svijet bio još bolje mjesto«.


– Smatram da je pored fizičkog izgleda i osnovnih predispozicija – visina minimum 172, godine od 18 do 32 – jako bitno što nosimo u sebi i na koji se način predstavljamo. Na svjetskom izboru su sve djevojke lijepe, ali ipak presude neki drugi faktori, poput osobnosti, bontona, humanosti i šarma. U budućnosti se vidim kao menadžerica, a htjela bih ostaviti trag i u svijetu modelinga. Modeling je moja prva ljubav, a menađžment je nešto u čemu se vidim čim završim obrazovanje. Isto tako, privlače me i različiti projekti i njihova organizacija, ali vidjet ćemo što budućnost donosi, zaključila je mlada Zadranka.