Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Treća faza

Vodovod Vir s izvođačem radova potpisao ugovor vrijedan 13 milijuna kuna

Autor: Toni Perinić

09.12.2022. 20:35
Vodovod Vir s izvođačem radova potpisao ugovor vrijedan 13 milijuna kuna

Foto: Kažimir Škrbić/Virski list



Na temelju okvirnog sporazuma sklopljenog za izgradnju III. faze vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira, direktor komunalnog poduzeća Vodovod Vir Hrvoje Bašić s predstavnicima izvođača radova potpisao je peti ugovor vrijednosti 13.073.200 kuna. Ova su sredstva osigurana putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. (NPOO program) i ugovora o sufinanciranju potpisanog u ožujku ove godine. Petim ugovorom o izvođenju radova potpisanim sa zadarskom Vodoinstalacijom obuhvaćene su ulice brojne ulice, a ukupna vrijednost projekta III. faze iznosi 56.705.270 kuna s PDV-om, odnosno Vodovod Vir je dobio bespovratnih 34.074.839 kuna.


– To su sredstva koja su bila potrebna za cjelokupnu izgradnju III. faze koju izvodimo od rujna 2018. kada smo raspisali javnu nabavu za projekt u naselju Prezida. Radovi moraju biti gotovi do 7. prosinca 2023., i to sa završenim kućnim priključcima i asfaltiranim ulicama. Dogodine u ovo vrijeme svi će građani u Prezidi biti priključeni na virski sustav vode i odvodnje, ističe direktor Bašić kako će se radovima do posljednje ulice u Prezidi riješiti pitanje cjelokupne komunalne infrastrukture ovog otočnog naselja.


– Kako ulazimo u pojedine ulice tako se obraćamo građanima, odnosno sklapamo pojedinačne ugovore i izvršavamo priključenja. Imamo strašno dobar odaziv građana u Miljkovici i Prezidi s više od 98 posto priključenosti, kaže direktor poduzeća Vodovod Vir.