Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

»Promijeni nečije sutra«

Virske obitelji prikupljaju donacije za korisnike Pučke kuhinje u Zadru

Autor: Toni Perinić

15.12.2022. 18:34
Virske obitelji prikupljaju donacije za korisnike Pučke kuhinje u Zadru

Foto: Kažimir ŠkrbićU dvorani župnog ureda u Viru u tijeku je tradicionalno prikupljanje donacija građana Vira za korisnike Caritasa Zadarske nadbiskupije, Pučke kuhinje sveti Vinko Paulski u Zadru.


Donacije se svakodnevno prikupljaju do 18. prosinca (nedjelja) od 8 do 18 sati, a ono što je najpotrebnije su osnovne higijenske potrepštine, šećer, sol, ulje, brašno, keksi, tjestenina i razna konzervirana hrana.


Lavovski posao, pored predsjednika Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Gorana Vickovića koji je idejni začetnik ove akcije i prvo ime svih humanitarnih akcija na otoku, odrađuju članovi i volonteri virskog UDDK-a. Vojna Kapović i Marija Horvat godinama daju svoj puni doprinos, pa tako i dežurstvom u dvorani župnog ureda.

– Nikad ne propuštam humanitarne akcije našeg UDDK-a, a naročito one kojima konkretno pomažemo potrebitima. Virani su vrlo velikodušni ljudi, što se najbolje vidi po odazivu i donacijama, istaknula je Vojna Kapović.


Već je puno virskih obitelji doniralo veće količine brašna, ulja, fažola, konzervirane hrane, šećera, soli, riže, mlijeka, sapuna, deterdženta za pranje robe ili pasiranih rajčica, što su Kapović i Horvat uredno posložile i razvrstale po kutijama.


Isti posao u novoj dvosatnoj smjeni odradili su Marija Živković i Slavko Čolić, pa nakon njih Alida Bulić Cvitkušić i Mimoza Jevremović, potom Ljiljana Kapović te drugi članovi i volonteri UDDK-a u novim i posebno dizajniranim jaknama virske udruge.


Humanitarna akcija provodi se sa sloganom »Promijeni nečije sutra«, a redovito okuplja više od stotinu virskih obitelji koje doniraju korisnike Pučke kuhinje u Zadru.