Srijeda, 31. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Obnova zemljišne knjige

U Benkovcu potpisivanje ugovora o izvođenju poslova katastarske izmjere

Autor: Portal ZL

21.03.2023. 19:40
U Benkovcu potpisivanje ugovora o izvođenju poslova katastarske izmjere

Foto: Luka JeličićNa području Grada Benkovca za katastarske općine Benkovac i Buković provest će se katastarska izmjera u svrhu izrade katastra nekretnina i obnove zemljišne knjige. Katastarsku izmjeru provodi Državna geodetska uprava, a stručne geodetske poslove u okviru usluga provođenja katastarske izmjere i izrade elaborata katastarske izmjere za potrebe osnivanja katastra nekretnina obavit će trgovačko društvo ACES d.o.o. iz Zadra.


U obavljanju poslova katastra nekretnina službenici Državne geodetske uprave i zaposlenici spomenutog trgovačkog društva ovlašteni su ući hodom u prostor svake katastarske čestice, izuzimajući građevine, a vozilom ako to dopuštaju okolnosti gospodarenjem zemljištem, u nužnom opsegu odstraniti drveće, grmlje i ostalo raslinje ukoliko ometa obavljanje katastarske izmjere te će postaviti na zemljištu ili građevinama sve potrebne oznake izmjere i međne oznake.


Nositelji prava na zemljištu na području na kojem se provodi katastarska izmjera dužni su vidljivim trajnim oznakama i na svoj trošak označiti granice zemljišta na kojima imaju pravo vlasništva ili druga prava ili kojim upravljaju za k.o. Benkovac do 1. travnja i za k.o. Buković do 1. lipnja ove godine. Nositelje prava na zemljištu pisanim putem će se pozvati na obilježavanje granica zemljišta, a Državna geodetska uprava, Područni ured za katastar Zadar, Odjel za katastar nekretnina Benkovac i trgovačko društvo ACES d.o.o. će im osigurati stručnu pomoć.
Za sutra, 22.ožujka u 12 sati bit će upriličeno uvođenje u posao izvođača poslova na katastarskoj izmjeri, a na križanju ulica Kralja Tomislava i Zadarske bit će postavljena tabla sa svim podacima o početku izvođenja radova. Tom prilikom će se nazočnima obratiti gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić, te predstavnici Državne geodetske uprave i izvođača radova. Vrijednost ovoga prijekta procjenjen je na 1 300 000 eura. Nakon terenskog predstavljanja u Gradskoj vijećnici Grada Benkovca sa svim dionicima će biti potpisan i ugovor o uvođenju u posao katastarske izmjere.