Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

-1 C°

hdz i hsp

U proračunu osigurano milijun kuna za igralište na Sinjoretovu

Autor: Marina Vlakić

20.12.2022. 10:00
U proračunu osigurano milijun kuna za igralište na Sinjoretovu

Foto: Arhiva ZLUoči sjednice Gradskog vijeća, HDZ je sjeo za stol i s glavnim koalicijskim partnerom, HSP-om. Kako je i najavljeno prije mjesec dana, amandman o milijun kuna vrijednom igralištu na Sinjoretovu sada je ušao i u proračun. Riječ je o projektu koji će jako puno značiti svima kojima će kvartovsko igralište postati mjesto druženja, kaže Mate Lukić, predsjednik Županijske organizacije HSP-a.


– Zadovoljni smo jer su i ovaj put naši zahtjevi uvaženi. Na našu je inicijativu u proračun uvršteno milijun kuna za gradnju malonogometnog igrališta na Sinjoretovu. Nogomet je već dugi niz godina izuzetno popularan u našem kvartu, što govori i podatak da naši dečki već godinama nižu izvrsne rezultate, a i većina mladih fanatici su ovog sporta. Stoga smo smatrali da jedno ovakvo igralište i zaslužuju, za što smo im u proračunu i osigurali sredstva, kaže Lukić, napominjući kako postoje dvije lokacije gradnje.


– Ona koja ostane neiskorištena biti će nam u fokusu iduće godine za novu gradnju, također za neki vrijedan projekt kojega ćemo dogovoriti s Gradom. Ovakvi su nam projekti jako važni jer se periferija grada posljednjih godina jako razvija, poput Ploča koje su dobile osnovnu školu i Bokanjca koji ima novu novu zgradu MO-a, školu i igralište.
Građani su sada malo nervozni zbog raskopanih cesta jer se u ovim dijelovima grada puno radi, ali sve je ovo za bolji život svih nas. Imamo dosta kvalitetnih projekata i za iduću godinu jer se Zadar mora razvijati i moramo izbjeći stagnaciju. Primjerice, Šibenik također ima više stranaka u Gradskom vijeću, ali njih to ne sprječava da zajedno rade za boljitak grada i sve više napreduju.


Naprotiv, ova mučna situacija u u našem Gradskom vijeću traje već dugo, a riječ je zapravo o političkom mrcvarenju čije će posljedice najviše trpjeti građani.


Oni su ti koji su nas birali dajući nam izvršnu vlast, ali bez većine u Gradskom vijeću, i to se mora poštivati, ne možemo drugim klubovima koji su se odazvali na sastanke u Gradu uvjetovati što će tražiti u proračunu jer to i nismo u mogućnosti, ističe Lukić, napominjući kako bi novi izbori za Gradsko vijeće bili pogubni zbog blokiranja projekata od strane nekih vijećnika.


– Izgubili bismo punih šest mjeseci do novih izbora: tri mjeseca dok traje privremeno financiranje i još tri do izbora. Ali ni tada nema nikakve garancije da bi se sastavila nova većina, što bi dovelo do ponovnih izbora. Zadar se nalazi u nezavidnoj situaciji i zato treba reći kako ovdje nisu važni ni HDZ, ni HSP, Akcija mladih ili SDP, već isključivo građani.


Neki će politički eksperimenti nakon svega ovoga biti zaboravljeni već na idućim izborima, a meni osobno gadi se ovo javno ucjenjivanje SDP-a, poručuje čelnik županijskog HSP-a.