Četvrtak, 30. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

zatvorili vrata

Samo malobrojni restorani u staroj jezgri grada rade

Autor: Đurđa Baljak

31.01.2023. 09:15
Samo malobrojni restorani u staroj jezgri grada rade

Foto: Đurđa BaljakTijekom ljetne sezone ulicama Poluotoka teče rijeka ljudi, mnoge od njih su tada zakrčene štekatima, da bi se završetkom posezone sve promijenilo, a tijekom zimskog razdoblja tek se sporadično može vidjeti poneki otvoreni restoran iz kojeg se širi miris fine hrane.


Većina vlasnika restorana se tijekom zime odluči privremeno staviti ključ u branu ili se posvetiti renovaciji, dok oni nešto odvažniji nastavljaju i dalje s radom. Stoga smo odlučili napraviti đir po gradu i ispitati kakva je situacija sa zadarskim restoranima u ovom hladnom zimskom razdoblju.


Najprije smo svratili do četiri kantuna gdje se može vidjeti kako su prozori istoimenog restorana oblijepljeni bijelim papirom koji signalizira kako restoran trenutačno nije u funkciji. Slična situacija i kod susjednog restorana Misterija u ulici prema crkvi svetog Dominika. Ista stvar je kod Delimaris Fish & Chips i restorana s egzotičnom tajlandskom kuhinjom, Pearl of Siam.
Iako je poveći broj restoran privremeno zatvoren, postoje i oni koji još uvijek rade, ali u skraćenom vremenu. Takvi su, primjerice, poznati restorani Bruschetta, Terracotta, Stomorica, Canzona i Dva ribara. Iako je u ovim ugostiteljskim objektima broj posjetitelja smanjen, neki od njih su pribjegli suradnji s dostavljačkim platformama.


Zbog toga se na Poluotoku nerijetko mogu vidjeti plave ili žute dostavljačke kabanice i torbe. Tako svi oni, koji nisu pristalice hladne zime, imaju mogućnost naručivanja iz udobnosti svog toploga doma.