Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

LET IT SNOW

Na filipjanskom filmskom platnu ne propustite naslove za sve generacije

Autor: Anamaria Galović

13.12.2022. 09:06
Na filipjanskom filmskom platnu ne propustite naslove za sve generacije

Foto: Arhiva ZLNakon filmsko-glazbene manifestacije »Boomer Cinemania« te nostalgičnih 80-ih koje su ovo ljeto bili zastupljeni na filipjanskom kino platnu, Platforma za Kino iz Sv. Filip i Jakova ovaj put se okreće božićnoj čaroliji te za vikend 16. i 17. prosinca priprema bogat filmski i zabavni program.


Osim kultnih filmskih ostvarenja »Die Hard« i »Gremlins«, očekuje nas i subotnji koncert grupe »Jimmy Shakers«, božićna slušaona, tombola, bogat program za djecu te adventski štandove s kuhanim vinom i hranom.


«Za našu mlađu publiku par upozorenja: ne močite ih, ne hranite ih iza ponoći i ne iznosite ih na sunce. Jednostavna tri pravila garancija su za uživanje u preslatkim Gremlinima (1984), kultnom ostvarenju Joe Dantea za malo drugačije iskustvo Božića. Za one malo starije, navucite potkošulje da bi iskustvo punokrvnog akcijskog filma, nabijenog neizostavnom nostalgijom, bilo potpuno. Sa samog vrha Nakatomi Plaze javlja se John McClane da vam pokaže kako se na Božić umire za svoju obitelj. Klasik akcijskog filma, Die Hard (1988), garancija je zabave i pouka svima, da u vrijeme Božića, dobro uvijek pobjeđuje zlo«, najavljuju organizatori.
Kako Božić nije samo hrpa odličnih filmova, ovogodišnji program upotpunjen je igrama za djecu, posjetom Djeda i Bake Mraz, raznim poklonima, tombolom i za kraj blagdanskom svirkom Jimmy Shakers (ZD), za pravi zimski rock’n’roll ugođaj.


Članovi benda su dugogodišnji glazbenici s hrpom nastupa i studijskih sessiona pa je tako kontrabasist i pjevač James Craighead (Londončanin sa zadarskom adresom) radio u BBC studiju, svirao koncerte u Royal Albert hall-u, na Wembley stadionu… Surađivao je s mnogim poznatim glazbenicima kao što su Rick Parfitt (Status Quo), Thom Yorke (Radiohead), Roger Daltrey (The Who), Robin Gibb (Bee Gees), Beverly Craven, Jerry Lee Lewis…