Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Gradska knjižnica Zadar

Korištenje društvenih mreža jedan od najvažnijih kotačića za poslovni uspjeh

Autor: Jana Šolman

04.03.2023. 15:43
Korištenje društvenih mreža jedan od najvažnijih kotačića za poslovni uspjeh

Foto: Osobna arhivaGradska knjižnica Zadar danas je bila domaćin edukativnoj radionici na temu društvenih mreža, u sklopu projekta »Izgradnja sustavne podrške organizacijama civilnog društva«.


Projekt vrijedan 53.428,69 EUR-a uz 100% financiranje, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a provodi ga ZOE Centar za unapređenje i razvoj zajednice te partner projekta Grad Zadar.


Voditeljica radionice bila je Anica Pintur koja ima višegodišnje iskustvo rada u digitalnom marketingu, s fokusom na društvenim mrežama. Trenutno radi u komunikacijskoj agenciji 404 gdje razvija strategije, osmišljava sadržaj i vodi oglašavanja.
-»Info-room« je sjajan primjer projekta usmjerenog na osnaživanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva. Udruge i građanske inicijative imaju priliku kroz niz edukacija steći konkretna znanja koja će im pomoći u rješavanju lokalnih problema kroz provedbu projekata. Radionica »Društvene mreže« pobliže će im pojasniti mogućnosti, ali i značaj ovih kanala u kontekstu digitalnog marketinga, kojim zasigurno mogu doseći široku javnost, kazala je Pintur, dodavši da je u današnjem digitalnom dobu korištenje društvenih mreža postalo gotovo neizbježno za bilo koju organizaciju koja želi ostvariti svoje ciljeve i doprijeti do što većeg broja ljudi.


Poslovni svijet se kontinuirano mijenja, a s njime se mijenjaju i alati koje koristimo za promociju naših proizvoda i usluga. Upravo su društvene mreže postale jedan od najvažnijih alata za javno umrežavanje i promociju.


-Danas je postojanje u digitalnoj sferi nezaobilazno u svakom javnom radu, a upravo na kanalima društvenih mreža imamo priliku potaknuti direktnu komunikaciju s javnosti te je upoznati sa svojim djelovanjem i njegovim posebnostima. Na današnjoj radionici sudionici će imati priliku upoznati najvažnije karakteristike društvenih mreža poput Facebooka, Instagrama, YouTubea i LinkedIna. Također, upoznat će procese kreiranja službenih stranica, povezivanja unutar Meta Business Suitea, mogućnosti koje im nude oglašavačke kampanje te dobre primjere prakse.


Iznimno je važno biti kontinuirano aktivan, prisutan i objavljivati sadržaj koji će informirati, ali i educirati javnost. Upravo ćemo kroz praktični dio ove radionice potaknuti prisutne da definiraju i prepoznaju osnovne komunikacijske pilare koji će im pomoći u osmišljavanju i kreiranju sadržaja za kanale svojih društvenih mreža, zaključila je Pintur.