Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

2 C°

NEUSPJELA PRODAJA

Kerumov stan u Zadru opet na bubnju, kupac odustao

Autor: Hina

09.01.2023. 12:54
Kerumov stan u Zadru opet na bubnju, kupac odustao

Foto: Dino Stanin/PIXSELLStečajna upraviteljica Keruma d.o.o podnijela je izvješće u kojem se ističe da je kupac stana Keruma d.o.o u Zadru odustao od kupovine nakon što mu je bio proslijeđen kupoprodajni ugovor na temelju njegove ponude od 2,18 milijuna kuna. te da će se stoga stan ponovno prodavati na javnoj dražbi.


Nekretnina Keruma d.o.o u stečaju – stan od 123 četvorna metra u zgradi na Trgu kneza Višeslava u Zadru bio je procijenjene vrijednosti 1.713.026 kuna, a četiri pripadajuća spremišta nešto više od 80.000 kuna. Zagrebački poduzetnik Vladimir Noršić za stan je na dražbi održanoj lani u listopadu ponudio 2,18 milijun kuna, a za spremišta oko 80.000 kuna, a pristigla je samo njegova ponuda.


Stečajne upraviteljica u izvješću navodi da će se oglasiti ponovna prodaja stana i četiri spremišta u Zadru te zaključak o prodaji imovine stečajnog dužnika-zemljišta na stranicama FINA-e putem elektroničke javne dražbe.
Prodaja Kerumovih nekretnina u Zadru uslijedila je nakon što je Trgovački sud u Splitu prošle godine u kolovozu donio rješenja kojima se tri nekretnine Keruma d.o.o u stečaju predaju u posjed tvrtki Coast d.o.o. kojoj je direktor Kerumov nećak Igor Sapunar.


Prema sudskim rješenjima, tvrtki Kerumova nećaka dosudio se poslovni prostor i mali stan kod splitskog HNK gdje je bila trgovina “Kerum” i poslovni prostor od 64 kvadrata u prostoru lokala “Lažni svjedok” u zagrebačkoj Amruševoj ulici. Osim toga, Coast. d.o.o. preuzeo je u posjed dvorište, kuću i studenac te, kako se navodi, prirodno neplodno zemljište od oko 1900 četvornih metara u Milni na otoku Braču.


Predaja u posjed tih Kerumovih nekretnina dosuđena je nakon prodaje Kerumove svinjogojske farme u Drnišu i ”Lagune”, nekretnine u sklopu nekadašnjeg drniškog Mesoprometa te dionica Hajduka u vlasništvu Keruma d.o.o. u stečaju.


Najvrjednija imovina Kerumove tvrtke nedavno prodana na ”bubnju” bila je svinjogojska farma u Drnišu za koju je tvrtka Hoteli Batuda d.o.o. ponudila 3,5 milijuna kuna.