Četvrtak, 8. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Klasik s pomakom

Veliki povratak baletne punđe koja dolazi u novim oblicima

Autor: Mija Dropuljić

08.02.2023. 09:00
Veliki povratak baletne punđe koja dolazi u novim oblicima

Foto: iStock

Balletcore Aesthetic ponovno vlada modnim kombinacijamaGlatko začešljana unatrag, učvršćena brojnim ukosnicama kako niti jedan pramen ne bi otpao, baletna punđa jedna je od najklasičnijih frizura.


A sada se vratila, baš kao i baletni trend općenito. Nježno ružičasta boja, body odijela, štucne i balerinke, prozračne suknje i ženstveni kardigani – Balletcore Aesthetic ponovno vlada modnim kombinacijama.


Ali i u našoj kosi! Popularne razbarušene punđe posljednjih godina ponovno postaju urednije. Iako to na prvu ne zvuči previše individualno, uz strože baletne punđe mogu se kreirati različiti stilovi koji idu i uz manje ženstvene lookove.
Bilo s raspuštenim šiškama, svjetlucavim dodacima za posebne prigode ili u kombinaciji s neurednom punđom, baletni izgled je iznenađujuće promjenjiv.


Ali i praktičan, jer je strog izgled idealan za blago masnu kosu – savršen za dane kada jednostavno više nema vremena za pranje.


Kako stilizirati baletnu punđu?


Za bilo koju vrstu baletne punđe, kosu treba očešljati i čvrsto svezati. Ako želite, možete koristiti ulje za kosu ili sprej kako bi vaša kosa bila što glađa.


Tada se kosa može učvrstiti na bilo kojem mjestu gumicom za kosu. Je li vaša kosa valovita ili ravna ne igra veliku ulogu u izgledu jer za svaki tip kose postoji barem jedna odgovarajuća varijanta.


Osim toga, mlada kosa ili šiške također mogu uokviriti lice uz svaki stil ako je izgled inače prestrog za njih.


Punđa s pletenicom


Za ovu varijantu kosa se prvo učvrsti gumicom, a zatim se isplete u pletenicu. Nije važno je li je tradicionalno ispletena s tri pramena ili je u pitanju neki drugi način pletenja.


Zatim se pletenica opet omota oko gumice za kosu i učvrsti ukosnicama. Ova varijanta je posebno dobra za vrlo ravnu kosu, jer pletenica dodatno fiksira kosu i manje kose ispada iz punđe.


Visoka punđa


Visoka punđa idealna je kada želite pokazati vlastitu teksturu kose. Kovrčava kosa ovdje posebno dolazi na svoje i može se oblikovati malo opuštenije.


To pomaže u izbjegavanju nepotrebnog gnječenja kovrča i zgodan je dodatak za one kojima je punđa s pletenicama pretijesna. Ovdje je kosa jednostavno začešljana unatrag i zavezana gumicom.


Zatim možete opušteno omotati kosu oko repa i pričvrstiti drugom gumicom za kosu ili ukosnicama, ovisno o tome što najbolje drži strukturu vaše kose.


Ukrašena punđa


Gotovo svaka punđa se može ukrasiti, bila ona visoka, neuredna ili ravna. Punđe ukrašene kopčama ili perlama i biserima savršene su za svečane prilike.


Ovdje također dobro dolazi aerodinamični izgled balerine jer frizura traje cijeli dan i stvorena je za plesni podij. Dodaci za kosu mogu se lako pričvrstiti iznad ili ispod punđe ili zakvačiti ili uplesti izravno u punđu.


Tako vaša kosa postaje privlačna i može vizualno podići izgled vašeg nakita ili odjeće.