Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

ATP Miami

Carlos Alcaraz ostvario 17. pobjedu u 18 nastupa u ovoj godini i plasirao se u četvrtfinale Miamija

Autor: Hina

28.03.2023. 23:45
Carlos Alcaraz ostvario 17. pobjedu u 18 nastupa u ovoj godini i plasirao se u četvrtfinale Miamija

Foto: Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Kazahstanska tenisačica Jelena Ribakina prva je polufinalistica



Prvi tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz nastavio je nizati pobjede u ovoj godini, u svom je 18. nastupu upisao 17. uspjeh svladavši u osmini finala ATP turnira iz serije “masters 1000” u Miamiju Amerikanca Tommyja Paula sa 6-4, 6-4.


Alcaraz, koji je u lovu na “sunshine double”, jer je ranije ovoga mjeseca osvojio naslov u Indian Wellsu, za suparnika u četvrtfinalu će imati još jednog domaćeg igrača Taylora Fritza koji je ranije u utorak svladao Danca Holgera Runea sa 6-3, 6-4.


Za razliku od Alcaraza, drugi nositelj Miamija Grk Stefanos Tsitsipas nastavio je s lošim predstavama u ovom dijelu sezone, njega je u osmini finala sa 7-6 (4), 6-4 svladao Karen Hačanov. Tsitsipas je tako na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju upisao tek jednu pobjedu.




U četvrtfinale su se plasirali još Talijan Jannik Sinner i Finac Emil Ruusuvuori koji će igrati međusobno.


Kazahstanska tenisačica Jelena Ribakina prva je polufinalistica WTA turnira iz serije Masters 1000 u Miamiju, ona je u četvrtfinalu deklasirala Talijanku Martinu Trevisan sa 6-3, 6-0. Za 23-godišnju Ribakinu ovo je 12. pobjeda zaredom te ju još samo dvije pobjede dijele od kompletiranja “sunshine doublea” s obzirom da je ranije ovog mjeseca osvojila naslov pobjednice u Indian Wellsu.


Sljedeća suparnica Ribakinoj bit će bolja iz susreta Amerikanke Jessice Pegule i Anastazije Potapove.