Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Sastanak u siječnju

Zinedine Zidane nestrpljivo iščekuje ishod pregovora oko produženja izborničkog mandata Didieru Deschampsu

Autor: Portal Novi list

20.12.2022. 07:33
Zinedine Zidane nestrpljivo iščekuje ishod pregovora oko produženja izborničkog mandata Didieru Deschampsu

Foto: Zinedine Zidane/Foto REUTERS

Aktualni francuski izbornik trebao bi ostati na klupi do 2026. godine



RIJEKA Siječanjski sastanak s predsjednikom Saveza Noelom La Graetom trebao bi otkloniti sve dvojbe oko ostanka Didiera Deschampsa na klupi Francuske. Prema uglednom L’Equipeou takav scenarij je vrlo realan, a Deschamps se nada ugovoru do 2026. godine. Taj rasplet s posebnim nestrpljenjem čeka Zinedine Zidane, koji već mjesecima odbija unosne ponude nadajući se klupi francuske reprezentacije.


Zizua je silno želi katarski šeim Tamin ben Hamad Al Thani, vlasnik PSG-a, no čini se da se trostruki osvajač LIge prvaka nije vidio u klubu iz Pariza očito smatrajući da tamo neće moći posložiti stvari onako kako bi želio.


Kako prenose francuski mediji Zidaneu se ne žuri, uživa u velikoj obitelj i pažljivo osluškuje stanje na tržištu trenera, odnosno pažljivo prebire po ponudama tražeći u prvom redu novu sredinu i novi posao u kojoj će osim veće šanse za uspjehom imati i željenu autonomiju u radu.




Sigurno da bi primjerice odgovarajuće okruženje bio Juventus u kojem je bio kao igrač, no ta varijanta trenutno nije aktualna zbog velikih problema u Torinu. Isto tako, Zizou je dobio poziv i s Old Trafforda, no izgleda da nije spreman na “avanturu na otoku”.