Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kvalifikacije za EP

Velšani na Poljud stigli i bez nasljednik Garetha Bela, izbornik Rob Page se uzda u mladenačku energiju svojih igrača

Autor: Davor Petrović

25.03.2023. 07:36
Velšani na Poljud stigli i bez nasljednik Garetha Bela, izbornik Rob Page se uzda u mladenačku energiju svojih igrača

Foto: Robert Page/Foto REUTERS

Vjerujem da će naša momčad moći odgovoriti na zahtjeve ovakve utakmice. Imat ćemo jako mladu klupu - dodaje Page



Velšani su duboko uvjereni da je Brennan Johnson prirodni nasljednik Garetha Balea, ali to večeras sigurno neće saznati jer taj napadač Nottingham Foresta ovu utakmicu preskače zbog ozljede.


– On je želio igrati i pokušali smo mu pomoći koliko možemo, ali tako je kako je. Sada se moramo koncentrirati na utakmicu s vrlo jakim suparnikom i na igrače koji su nam na raspolaganju. Na Brennana nećemo moći računati ni u utorak – objašnjava Rob Page.


Izbornik Walesa time je izgubio jakog aduta, a toga je i sam svjestan.




– Brennan je jedan od naših najboljih igrača u kontranapadu. Ovdje imamo nekoliko svježih lica koja su nam donijela novu energiju, i to ćemo pokušati prenijeti na teren. Prije nekoliko mjeseci Hrvatska je bila treća u Kataru, a ima i trojicu ponajboljih veznjaka na svijetu. Vjerujem da će naša momčad moći odgovoriti na zahtjeve ovakve utakmice. Imat ćemo jako mladu klupu – dodaje Page, priznajući da je tijekom ovog tjedna uglavnom razmišljao o Luki Modriću, Marcelu Brozoviću i Mateu Kovačiću.


Preciznije, pokušavao je skovati plan za igru protiv njih trojice.


– Oni su najbolji trio veznjaka na svijetu. Jednu stvar sam naučio gledajući Svjetsko prvenstvo, a to je da ne mogu jamčiti rezultat, ali mogu jamčiti da ćemo dati sve od sebe. Vjerujem da ćemo da ćemo ovu utakmicu odigrati na visokoj razini. Plasirali smo se na tri uzastopna velika natjecanja i to nas više ne zadovoljava. Dolaze mladi, gladni igrači iz Premiershipa i neki koji igraju u Championshipu na visokoj razini. Očekujem da se plasiramo na EURO. Na svakoj utakmici idemo po pobjedu, a tako će biti i ovdje – tvrdi Page.


Njegov novi kapetan Aaron Ramsey također je optimističan, iako se dosta njegovih suigrača oprostilo od reprezentacije nakon Katara.


– Ova momčad je mlada, ali i puna talentiranih igrača. Jasno je da će nam nedostajati iskusni reprezentativci. S druge strane, to je prilika da ostali pokažu što mogu. Mi znamo što nas čeka i nadamo se da možemo pokazati svoju snagu, iako je Hrvatska vrlo jaka. Ono što Modrić radi u svojim godinama je nevjerojatno inspirativno. Nadamo se da ćemo uspjeti ostvariti svoj cilj – zaključuje Ramsey.