Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

SP u Kataru

Didier Deschamps je pronašao zamjenu za najboljeg strijelca Bundeslige, pozvao je napadača Leipziga

Autor: Hina

16.11.2022. 12:51
Didier Deschamps je pronašao zamjenu za najboljeg strijelca Bundeslige, pozvao je napadača Leipziga

Foto: Didier Deschamps/Foto REUTERS

Nkunku je u utorak na treningu francuske reprezentacije pretrpio ozljedu koljena u sudaru s Eduardom Camavingom



DOHA Napadač Eintrachta Randal Kolo Muani dobio je poziv francuskog izbornika Didiera Deschampsa za nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru, a u momčadi svjetskih prvaka zamijenit će ozlijeđenog napadača RB Leipziga i najboljeg strijelca Bundeslige Christophera Nkunkua, priopćili su u srijedu iz francuske reprezentacije.


Nkunku je u utorak na treningu francuske reprezentacije pretrpio ozljedu koljena u sudaru s Eduardom Camavingom. Pretrage su pokazale da je ozljeda takve prirode da Nkunku neće biti u stanju zaigrati u bilo kojoj fazi Svjetskog prvenstva te se napadač Leipziga pridružio N’Golu Kanteu, Paulu Pogbi i Presnelu Kimpembeu, koji su zbog ozljeda prisiljeni propustiti najveće nogometno natjecanje.


Muani je trenutačno na turneji po Japanu sa svojom momčadi, a reprezentaciji će se priključiti u Dohi u četvrtak, priopćili su iz redove branitelja naslova osvojenog prije četiri godine u Rusiji.




Ovaj 23-godišnji napadač je ove sezone postigao pet pogodaka u Bundesligi, ali je njegovih devet dodavanja dovelo do pogodaka, što ga čini najboljim asistentom u dosadašnjem dijelu njemačkog prvenstva.


Za Francusku je nastupio u dvije rujanske utakmice u Ligi nacija: protiv Austrije je odigrao jednu minutu, a protiv Danske devet.