Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Navijački neredi

Dvanaest policajaca i 30 navijača ozlijeđeno u sukobima uoči utakmice kolumbijskog prvenstva

Autor: Hina

18.04.2023. 09:35
Dvanaest policajaca i 30 navijača ozlijeđeno u sukobima uoči utakmice kolumbijskog prvenstva

Foto: Foto REUTERS

Stotinjak ultrasa iz kluba Atlético Nacional upalo je u nedjelju poslijepodne na travnjak stadiona Atanasio Girardot u Medellinu



BOGOTA Dvanaest policajaca i 30 navijača ozlijeđeno je u sukobima između policije i ultrasa Atlético Nacionala u kolumbijskom gradu Medellinu, priopćile su vlasti u ponedjeljak.


Stotinjak ultrasa iz kluba Atlético Nacional upalo je u nedjelju poslijepodne na travnjak stadiona Atanasio Girardot u Medellinu, bacajući metalne barijere i reklamne znakove na snage reda, prije nego što su ih pripadnici odreda za razbijanje nereda prisilili da povlačenje.


Ukupno je dvanaest policajaca ozlijeđeno, desetero s manjim modricama i dvoje pod liječničkim nadzorom, rekao je glasnogovornik policije u Medellinu, dok je u gradsku bolnicu primljeno više od 50 osoba.




Utakmica kolumbijskog prvenstva u kojoj su trebali igrati Atlético Nacional i América de Cali odgođena je nakon sukoba.


Od početka godine navijači Atlético Nacionala izgredima pokazuju svoje nezadovoljstvo povećanjem cijena ulaznica i klupskom politikom. Nekoliko sati prije početka utakmice uprava Atlético Nacionala objavila je da obustavlja popuste na ulaznice ovoj navijačkoj skupini.


Atletico je bio omiljeni klub kolumbijskog narco-bossa Pabla Escobara.