Nedjelja, 24. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Najulov 2023.

Umjesto lignje ulovio pa pustio drhtulju

Autor: Boris Bulić

09.03.2023. 17:34
Umjesto lignje ulovio pa pustio drhtulju

Foto: Privatna arhivaIz Crnog nam se javio Šime Grgurović koji je u pokušaju da ulovi koju lignju imao susret s jednim neobičnim morskim bićem koje, zahvaljujući Šimi, još uvijek slobodno pliva.


Ubila ga bura


– Toga sam dana nakon odrađenih radnih obaveza odlučio poći malo do mora ne bih li uspio nasukati koju lignju. Nažalost, još se jednom pokazalo kako su planovi jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Koliko se god trudio, izbacivao i s najvećom pažnjom provlačio svoje skosavice, nijedna lignja nije smatrala da je to što radim imalo vrijedno pažnje, priča nam Šime.


– Nakon što sam na toj prvoj poziciji ostavio hrpu živaca i nakon što me ubila bura, odlučio sam okušati sreću u malo mirnijoj zoni gdje sam bio ipak donekle manje izložen buri.
I stvarno, osim što je bilo ugodnije, već sam u drugom zabačaju uspio zakačiti lijep primjerak od 60 deka. Normalno, to mi je odmah probudilo nadu, tako da sam se odlučio još malo zadržati na toj poziciji, nastavlja Šime svoju priču.


Nije sipa


– No premda je nada bila velika, na skosavicu se ništa nije htjelo baciti. Tako sam u pretraživanju slojeva mora u jednom zabačaju pustio da skosavica padne do dna gdje sam uspio nešto i zakačiti. Pomislio sam da je sipa jer je otpor bi malo drugačiji nego što je uobičajeno za lignje.


Kako je bio mrak nisam uspio vidjeti ništa dok nisam skoro izvukao skosavicu izvan mora. I kad sam vidio ostao sam iznenađen. Skupio sam ražicu, malu drhtulju!


Naravno da je nisam htio dirati, već sam je samo poslikao, onako iz fore za objavu, pa sam je odmah vratio natrag u more, ispričao nam je Šime Grgurović.