Srijeda, 31. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Tamburaška kompozicija

TO Virtuozi feat. Sandra Petrž Sandročka predstavljaju novi singl "Pismo moja"

Autor:

13.02.2023. 11:24
TO Virtuozi feat. Sandra Petrž Sandročka predstavljaju novi singl

Foto: Pr

Nastala je kao svojevrsna oda Slavonskoj pjesmi (pismi)Tamburaški orkestar Virtuozi u suradnji sa Sandrom Petrž Sandročkom predstavljaju prekrasnu tamburašku kompoziciju “Pismo moja”.Autor glazbe i aranžmana je Dario Cebić, a autor teksta Anđelko Antić Blažević kaže:
“‘Pismo moja” nastala je kao svojevrsna oda Slavonskoj pjesmi (pismi). Intenzivno sam razmišljao o tome kako bi bilo lijepo napisati jednu svečanu pjesmu koja razgaljuje srca i duše seljaka, ratara, snaša i tamburaša te svih drugih zaljubljenika u istu.


Pjesmu koja se svojom milinom razlijeva širom panonske ravni, a koju će prigrliti i svi drugi zaljubljenici u tamburašku glazbu diljem Lijepe Naše. Tako sam u jednom kasno večernjem satu, u trenutku nadahnuća napisao tekst ‘Pismo moja’ doslovno u 15 minuta.


Svakako sam želio da to bude pjesma koja donosi radost i uveseljava zaljubljenike u tamburašku glazbu, a koja istovremeno ima tu ‘finu’ svečarsku notu.


Ono što mogu sa sigurnošću ustvrditi; prof. Dario Cebić je pogodio ‘u sridu’ s melodijom koja je uistinu takva – lijepa, svečarska i dostojna posebnih pozornica.


Počašćen sam i zahvalan profesoru Cebiću na ovoj autorskoj suradnji! Valja pripomenuti kako je kolegica Sandra Petrž Sandročka svojom emocijom i vokalom udahnula dušu ovoj skladbi, koja je pravi ‘titraj’ srca mog pjesničko-autorskog opusa”.Sandra Petrž Sandročka je multitalentirana umjetnica: pjevačica, spisateljica, pjesnikinja, koreografkinja, glumica i plesačica.


Članica je HDS ZAMPA-a, HUZIP-a, tekstopisac i autorica glazbe. Objavila je šest knjiga, dobitnica je brojnih nagrada u domovini i inozemstvu, a iznimno je aktivna i na području ljudskih prava. Dobitnica je počasnog doktorata iz književnosti, a uz sve navedeno je s punih pedeset godina osvojila titule “Miss Charisma 45+”, “Miss Personality 45+”, “Miss Mode 45+” te u superfinalu emisije “Multitalenti” po ukupnom zbroju bodova publike i žirija postala prva “Miss Online LIVE TV Croatia”, stoji u priopćenju Spone.


O singlu “Pismo moja” kaže:


“Gospodin Cebić i ja sreli smo se prije nekoliko godina u dvorani Vatroslava Lisinskog. Čuo je kako pjevam, pitao me što to pjevam, a pjevala sam svoju autorsku pjesmu. Iznimno mu se svidjela i ponudio mi je suradnju. Tada su se dogodili potresi, korona i smrt mog supruga te mi se gospodin Cebić javio tek prije par mjeseci. Hvala mu što me nije zaboravio. I eto, dogodila se ova pjesma te mi je čast što sam među izabranima na njegovom albumu“.