Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Verbalni napad

Nepravomoćna presuda na sudu u Zagrebu: Severina kriva zbog vrijeđanja socijalne radnice

Autor: Ivana Kocijan

29.03.2023. 09:13
Nepravomoćna presuda na sudu u Zagrebu: Severina kriva zbog vrijeđanja socijalne radnice

Foto: Jelena Balić

U priopćenju PR-tima pjevačice navodi se da Severina »nije vrijeđala, nego je protestirala zbog nezakonitog postupanja Centra«Nakon što je Severina Vučković na zagrebačkom sudu nepravomoćno proglašena krivom zbog slučaja vrijeđanja socijalne radnice, jučer se oglasio i PR-tim pjevačice koji je u priopćenju naveo da Severina »nije vrijeđala, nego je protestirala zbog nezakonitog postupanja Centra i najavila da će ih prijaviti i javno obznaniti njihovo nezakonito postupanje«.


Žalit će se na odluku


Severina će se žaliti na ovu odluku.


“Riječ je o socijalnoj radnici iz područnog ureda Centra za socijalnu skrb, kojem je upravni nadzor utvrdio niz pogrešaka u postupanju, zbog čega je i promijenjen, te danas drugi centar vodi predmet.
U konkretnom slučaju bila je riječ o razgovoru sa socijalnom radnicom nakon što je Severina izviještena da će joj doći u nadzor provjeriti uvjete u kojima živi njezina mama, premda joj je prije toga ista socijalna radnica tvrdila da će tu prijavu njezine sestre zanemariti jer su njezinu majku vidjeli u njezinom domu i vidjeli da je žena dobro i da se o njoj vodi briga.


Međutim, zbog pritiska bivšeg financijski moćnog partnera, o čemu postoje pisani dokazi, Centar se ipak odlučio doći u prostore gdje živi Severinina mama, što je bilo ponižavajuće za 86-godišnjakinju o kojoj se brine Severina. Nadzor je naravno, utvrdio da Severina brine o majci, kao što i od rođenja skrbi na najbolji mogući način i o svom djetetu.


Uzgred, Severinina sestra uopće nije prije toga vidjela njihovu majku godinama, a Severina pored brige o majci i djetetu vodi brigu i o sestrinoj kćeri od njezine 19. godine”, prenio je Dnevnik.hr.


Podsjetimo, kako su jučer javili mediji, Prekršajni sud u Zagrebu nepravomoćno je pjevačicu proglasio krivom i kaznio za prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kazna iznosi 80 eura. Kako neslužbeno doznaju 24 sata, Severina je u obrani odbacila krivnju i ima pravo na žalbu.


Verbalni napad


Prema optužnici, Severina je na Valentinovo prošle godine vrijeđala socijalnu radnicu Centra za socijalnu skrb Maksimir. Centar za socijalnu skrb zbog toga je Policijskoj upravi zagrebačkoj podnio prijavu zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe.


U prijavi je stajalo da je pjevačica nazvala Centar za socijalnu skrb te »verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu«. Prema iskazu socijalne radnice, Severina nije birala riječi u razgovoru s njom te ju je pitala »s kojim pravom joj na adresu šalje drugu socijalnu radnicu da obiđe njezinu majku«.


Socijalna radnica u prijavi je navela da joj je pokušala objasniti da Centar mora postupiti kod svake prijave pod sumnjom u nasilje koju im je dostavio član njezine obitelji. Severina je navedenu socijalnu radnicu navodno izvrijeđala nakon što se Centar za socijalnu skrb upleo u njezinu svađu sa sestrom Marijanom, koja živi u Beogradu. Socijalna radnica na sudu je navela što joj je Severina izgovorila.