Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

nešto sasvim drugačije

Na programu Kino Zone sutra "Zločini budućnosti"

Autor: Portal ZL

11.04.2023. 09:23
Na programu Kino Zone sutra

Foto: Kino Zona Press



Najavu idućeg filma u Kino Zoni najbolje bi bilo započeti uz riječi slavnih pajtonovaca ”A sad nešto sasvim drugačije”! Nakon osmogodišnje pauze na velika platna vraća se legendarni kanadski redatelj David Cronenberg koji je sa svojim ”Zločinima budućnosti” iznova odlučio šokirati stare fanove i one koji će to tek postati.  


Kako se ljudska bića prilagođavaju sintetičkom okolišu, njihova tijela prolaze nove transformacije i mutacije. Sa svojom partnericom Caprice, Saul Tenser, inače poznati umjetnik, javnosti pokazuje metamorfoze svojih organa kroz vlastite avangardne izvedbe. Timlin, istražiteljica iz Nacionalnog registra za organe, kao opsjednuta prati svaki njegov korak sve dok ne otkrije misterioznu skupinu ljudi. Njihova je misija iskoristiti Saulovu popularnost kako bi razotkrila novu fazu ljudske evolucije. 


Prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu, “Zločini budućnosti” novo je kreativno djelo proizašlo iz velikog filmskog uma Davida Cronenberga, redatelja niza kultnih ostvarenja i hitova kao što su “Muha”, “Videodrome”, “Sudar”, “Povijest nasilja” ili “Ruska obećanja”. Nakon više od dva desetljeća Cronenberg se vraća u vode tzv. tjelesnog horora, podžanra koji ga je svojevremeno i proslavio, a u najnovijoj uznemirujućoj viziji budućnosti priređuje nam iskustvo koje nećemo lako zaboraviti. 




Zvjezdanu glumačku postavu filma predvodi fantastični Viggo Mortensen dok mu društvo među ostalima čine i Léa Seydoux, Kristen Stewart te Scott Speedman. Uz nominaciju za ‘Zlatnu palmu’, ”Zločini budućnosti” je svojem autoru i ostatku tima, kako ispred tako i iza kamere, donio na desetke drugih priznanja i nominacija. 


”Zločini budućnosti” na rasporedu je u srijedu 12. travnja s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.


*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.