Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Svjetska zdravstvena organizacija

WHO zabrinut zbog situacije s covidom u Kini

Autor: Hina

21.12.2022. 20:26
WHO zabrinut zbog situacije s covidom u Kini

Foto: ReutersSvjetska zdravstvena organizacija (WHO) zabrinuta je zbog naglog porasta broja novozaraženih covidom-19 u Kini te podržava vladu u Pekingu da usmjeri svoje napore na cijepljenje rizičnih skupina, izjavio je u srijedu čelnik te agencije Ujedinjenih naroda.


Broj zaraženih nedavno je porastao u drugom najvećem svjetskom gospodarstvu, a projekcije predviđaju da bi se Kina sljedeće godine mogla suočiti s eksplozijom broja slučajeva i više od milijun smrtnih slučajeva.


“WHO je vrlo zabrinut zbog razvoja situacije u Kini iz koje dolazi sve više izvješća o teškim oblicima bolesti”, rekao je novinarima čelnik organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Tedros je rekao da su agenciji potrebne detaljnije informacije o težini bolesti, bolničkim prijemima i zahtjevima za podršku jedinicama intenzivne njege kako bi donijeli sveobuhvatnu procjenu situacije.


Njegova izjava dolazi nakon što je njemačka vlada potvrdila da je poslala prvu pošiljku BioNTech cjepiva protiv covida-19 u Kinu koja će prvo primiti njemački državljani u toj azijskoj zemlji.