Petak, 22. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Više manifestacija, manje novca

Autor: Vanja Mirčeta

07.05.2010. 22:00
Više manifestacija, manje novca

Foto: Filip BRALAFinancijska sredstva osigurana za svaku posebno manifestaciju u skladu su sa sve težom gospodarskom situacijom, dakle, dodijeljena su u skladu s vremenom u kojem živimo, istaknuo je Zvonko Šupe, direktor TZ grada Zadra


Turističko vijeće Turističke zajednice grada Zadra na jučer održanoj sjednici, trećoj u nizu, vezano za sufinanciranje manifestacija u 2010. godini značajnih za turističko-ugostiteljsku ponudu grada Zadra konačno je donijelo odluku o konačnom konceptu te sufinanciranju manifestacija koje će obilježiti ovu sezonu.
Iako su pismene ponude za organizaciju i održavanje gospodarskih, kulturnih, sportskih i drugih manifestacija, u 2010. godini, na području grada Zadra odavno otvorene, tek jučer je donijeta konačna odluka o sufinanciranju prethodno selekcioniranih manifestacija.  Naime, na dvije prethodno održane sjednice Turističkog vijeća, napravljena je prema riječima Zvonka Šupe, direktora Turističke zajednice Grada Zadra, najuža selekcija između prijavljenih programa, no iznos određenih financijskih sredstava za svaku pojedinu odabranu manifestaciju navodno je određen tek na jučerašnjem, trećem zasjedanju članova Turističkog vijeća.
– Turističko vijeće je podržalo određene manifestacije koje će obilježiti ovu sezonu. Financijska sredstva osigurana za svaku posebno manifestaciju u skladu su sa sve težom gospodarskom situacijom, dakle, dodijeljena su u skladu s vremenom u kojem živimo. Nastojat će se odraditi svi predviđeni programi za ovu godinu i to je najkraće i najjasnije što bi mogao reći u svezi toga kazao je Šupe, dodajući kako ne želi iznositi u javnost točne novčane iznose predviđene za pojedine manifestacije, prije nego sami organizatori u pisanoj formi dobiju odluke Turističkog vijeća.
Zbog gospodarske krize, ali i zbog sve većeg broja prijavljenih manifestacija iz godine u godinu, prema Šupinim riječima, izabrane ovogodišnje manifestacije zasigurno će biti zakinute za određeni postotak dosadašnjih dodjeljivanih sredstava, no o njegovom broju nije želio previše govoriti. Turističko vijeće donijelo je odluku o sufinanciranju projekata s natječaja koji su isključivo vezani uz ljetnu sezonu, iako je na natječaju bilo i prijavljenih projekata koji se održavaju tijekom drugog dijela godine, te stoga kao takvi nisu ni ušli u okvir sufinanciranja prema ovom natječaju.
Prema Šupinim riječima, svi odabrani programi koji će obogatiti ovoljetnu turističku ponudu sufinancirat će se od strane TZ grada Zadra u rasponu od 1.000,00 do 90.000,00 kuna. Glavni programi i institucije koje će sufinancirati TZ grada Zadra, a koji su vezani uz organizaciju i održavanje gospodarskih, kulturnih, sportskih i drugih manifestacija, u 2010. godini, na području grada Zadra, a za koja su odobrena sredstva na jučerašnjoj sjednici su: Noć punog miseca, Film week Zadar, Caravan stage company (međunarodni kazališni spektakl na rivi), Kalelargart, Millenium jump, Glazbene večeri u sv. Donatu, Putevima Marka Pola (predstava i show program na Forumu), sajam mađarskih i hrvatskih vina uz predstavljanje folklora, izložba fotografija podmorja hrvatskog Jadrana «Deep blue», Zlato i srebro Zadra, radionica Narodnog muzeja Zadar, triatlon utrka-Arbanasi, Telluris – Medin (show «Hedonističko gledanje življenja), Kožino – dalmatinske pisme i malonogometni turnir, Ist – Vela Gospa i košarkaški turnir, MK Beštije – Puntamika, KUD BIK – Bokanjac, Basket Tour Rijeka (street basket) te seminar Ritam kulturizam  – Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.
Osim navedenih manifestacija  koje su odobrene jučer, turističku ponudu grada obogatit će i mnogi drugi, mahom već tradicionalni sadržaji, no o njima će se više znati tek u dogledno vrijeme.