Nedjelja, 11. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Večeras Prominska noć

Autor: Ivana Burica

23.04.2009. 22:00
Večeras Prominska noć

Foto: Filip BRALA“Prominska noć” u organizaciji u ožujku osnovanog Zavičajnog kluba ‘Promina’ Zadar održat će se večeras u restoranu “Fešta” na Novom Bokanjcu s početkom u 20 sati.
Očekuje se dolazak 200-injak Prominjana i simpatizera Promine, kao i 30-ak gostiju iz Zavičajnog kluba ‘Promina’ Zagreb. Na “Prominsku noć” pozvani su i zadarski župan Stipe Zrilić, predsjednik Gradskog vijeća Zadra i HDZ-ov kandidat za zadarskog gradonačelnika dr. Zvonimir Vrančić, načelnik Općine Promina Paul Cota, predsjednik Zavičajnog kluba Promina Zagreb Josip Mudrinić, prominski župnik te kulturni umjetnički klub iz Promine. Ulaznice za “Prominsku noć” u sklopu koje je organizirana svečana večera, bogata lutrija te kulturni i zabavni program uz nastup prominskog KUD-a i Trija ‘Orion’ još su u prodaji, te se mogu kupiti u restoranu “Fešta” po cijeni od 150 kuna.
 – Zavičajni klub Promina Zadar osnovalo je nas dvadesetak Prominjana s adresama u Zadru 10. ožujka. Registrirali smo ga kao udrugu kako bismo mogli transparetnije i jednostavnije raditi. Statutom smo odredili njegove ciljeve i djelatnosti. “Prominsku noć” organizirali smo kako bismo Zadranima i Prominjanima u Zadru predstavili Zavičajni klub i planove rada i djelovanja te da bismo prikupili sredstva za pomoć Promini, pojasnila je jedna od utemeljitelja i predsjednica Zavičajnog kluba Promina Zadar Mirjana Brnadić.
Naime, dodaje Brnadić, osnovni cilj Zavičajnog kluba je pomagati rodnom mjestu u njegovim kulturnim, gospodarskim i socijalnim programima, kao i promicati zaštitu kulturne baštine Promine.
– Pozivamo sve one koji se još nisu odlučili da dođu na “Prominsku noć”. Čeka ih dobro društvo, zabavni program i bogata lutrija s 200 nagrada i tri atraktivne glavne nagrde – plazma televizorom, hladnjakom i kosilicom, kazala je Brnadić napomenuvši da je Zavičajni klub kroz svoje dosadašnje djelovanje već od raznih donatora prikupio nekoliko tisuća kuna koje će biti darovane dvjema najsiromašnijim prominskim obiteljima.