Srijeda, 31. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

NESREĆA

Nekoliko ozlijeđenih u izlijetanju dvaju vlakova u Švicarskoj

Autor: Hina

31.03.2023. 21:36
Nekoliko ozlijeđenih u izlijetanju dvaju vlakova u Švicarskoj

Foto: ReutersDva regionalna vlaka iskliznula su s tračnica u petak na sjeverozapadu Švicarske i više je putnika ozlijeđeno u dva zasebna incidenta na udaljenosti od nekoliko desetaka kilometara jedan od drugog i u razmaku od dvadesetak minuta, objavila je policija kantona Bern.


Prvi vlak izletio je u 16h30 na pruzi između mjesta Lüscherz i Bienne, a drugi nekih dvadesetak minuta poslije u blizini mjesta Büren zum Hof, rekla je glasnogovornica policije Flurina Schenk.


Interventne službe – policija, hitna pomoć i vatrogasci radile su još na mjestu nesreća u petak navečer.
U oba iskliznuća “ima ozlijeđenih”, rekla je glasnogovornica. Policija nije mogla objasniti uzroke izlijetanja vlakova sjeverno od glavnoga grada Švicarske.


Olujni vjetrovi puhali su u petak Švicarskoj i moguće je da su prouzročili nesreću, objavila je kompanija  RBS (Regionalverkehr Berne-Soleure).


U prvom izlijetanju “stražnji dio vlaka prevrnuo se na desnu stranu”, objasnila je glasnogovornica policije.


Nesreća se dogodila na liniji koja prati jezero Bienne (ili Biel), a linijom upravlja kompanija Aare Seeland mobil (Asm). Depresija na jugu  Engleske u petak izazvala je silovite vjetrove u dijelu Europe, među kojima je i Švicarska, naglašava MétéoSuisse.


Najsnažniji udari vjetra općenito su praćeni obilnim pljuskovima i olujama. MétéoSuisse upozorio je tijekom prijepodneva na mogućnost vjetrova jačine od 80 do 110 km na sat u nizinskim, odnosno od 100 do 140 km na sat u planinskim predjelima.