Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

STRAH OD NOVE PANDEMIJE

Putnici koji dolaze iz Kine u Portugal moraju imati negativan test na covid

Autor: Hina

07.01.2023. 07:47
Putnici koji dolaze iz Kine u Portugal moraju imati negativan test na covid

Foto: ReutersPortugal će od putnka u zračnim lukama koji stignu iz Kine zahtijevati negativan test na covid-19, ne stariji od dva dana u odnosu na datum putovanja, rekao je u petak ministar zdravstva, čime slijedi odluke pojedinih drugih država o uvođenju sličnih ograničenja.


Spomenute mjere stupaju na snagu u nedjelju u ponoć, a ”zrakoplovni prijevoznici odgovorni su za pridržavanje istih prilikom ukrcavanja putnika”, stoji u izjavi ministra.


Osim toga, razmatra se mogućnost da nekoliko putnika na letovima iz Kine u subotu budu podvrgnuti posebnom testu ”kojim se nastoje otkriti nove varijante virusa, kako bi se adekvatno procijenila epidemiološka situacija”, dodaje se u izjavi.
Vlade diljem svijeta već su uvele ili razmišljau o uvođenju sličnih pravila što se tiče putnika koji dolaze iz Kine, gdje je zabilježen značajan porast broja zaraženih covidom-19 nakon ublažavanja strogih epidemioloških pravila u toj zemlji. Kina je do sada odbacila kritike na račun službene statistike koju objavljuje o slučajevima korona virusa.