Nedjelja, 11. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Privlačka noć veselija nego ikad

Autor:

07.08.2008. 22:00
Privlačka noć veselija nego ikad


Ovogodišnja Privlačka noć otvorena je nastupom klape “Libar” i KUD-a “Privlaka”, nakon čega je započeo koncert Dražena Zečića. Cijeli je događaj upotpunjen prekrasnim vatrometom upriličenim točno u ponoć, kazala je Ivana Zorić, napomenuvši da, kao što to i priliči ovakvom događaju, bogate ponude tradicionalnih jela nije nedostajalo
Turistička je sezona u punom jeku, a mnogobrojna događanja bez milosti “haraju” Zadarskom županijom, ostavljajući za sobom samo zadovoljne goste i ponosne domaćine. Zavlačeći se u svako turističko mjesto, zanimljive manifestacije razbijaju kolotečinu, pretvarajući dalmatinska mjesta u poprište dobre zabave.
U toj konkurenciji nikako ne zaostaje Privlaka koja brojnim ljetnim događanjima, svake godine sve bogatijim i ljepšim, nastoji velikom broju stranih i domaćih gostiju njihov odmor učiniti nezaboravnim. Stoga ni ove godine nije izostala Privlačka noć, tradicionalna fešta koja iz godine u godinu osvježava sadržaje ove turističke manifestacije, a Ivana Zorić, direktorica Turističke zajednice Općine Privlaka, ovogodišnju je Privlačku noć, održanu u ponedjeljak, s ponosom istaknula kao najbolju do sada.
Zečić – pun pogodak
Iako svake godine ovu feštu koju pod pokroviteljstvom Općine Privlaka organizira TZO Privlaka, obilježi neko zvučno ime hrvatske estrade, za ovogodišnji nastup Dražena Zečića Ivana Zorić kaže da je bio pun pogodak.
Naime, koncert Dražena Zečića održan na privlačkom nogometnom igralištu Loznica okupio je nemali broj posjetitelja svih generacija Privlačana, znatiželjnika iz susjednih mjesta i stranih turista, kojima je, iako ne poznaju Zečićeve hitove, događanje poput ovog, bazirano prvenstveno na domoćoj spizi, dalmatinskoj pismi i tradicionalnim običajima, uvijek atraktivno.
– Ovogodišnja Privlačka noć otvorena je nastupom klape “Libar” te KUD-a “Privlaka”, nakon čega je započeo koncert Dražena Zečića, a cijeli je događaj upotpunjen prekrasnim vatrometom upriličenim točno u ponoć, kazala je Ivana Zorić, napomenuvši kako, kao što to i priliči ovakvom događaju, bogate ponude tradicionalnih jela nije nedostajalo.
Stoga su posjetitelji mogli uživati u mediteranskim specijalitetima i to slasnim dagnjama na buzaru i friganim srdelama, a za one koji nisu ljubitelji morskih plodova, pekao se i vol na ražnju, koji je osim gastronomske imao i ulogu turističke atrakcije.
Cilj je ostvaren
Također, ovom je prilikom u veselom okruženju održana i svečana dodjela nagrade za najuređeniji vrt Privlake, a koju je ove godine zaslužila Darija Grbić. Nagrada za brigu i ljubav prema cvijeću te bogati smisao za ljepotu prirode bila je vrijedni poklon bon u iznosu od 5 tisuća kuna koji je sponzorirala betonska galanterija “Raško” s Vira. Uz spomenutu dodjelu nagrade koja se održava svake godine, kako doznajemo u razgovoru s Ivanom Zorić, kao ovogodišnja novost Privlačke noći, održana je i svečana dodjela nagrade za gosta godine.
– Prestižna titula gosta godine pripala je jednoj zagrebačkoj obitelji koja već deset godina redovito ljetuje u Privlaci. Kao nagrada uručena im je košara puna privlačkih suvenira koju je sponzorirao butik No Limit iz Privlake, kazala je Ivana Zorić, istaknuvši kako je ne samo zahvaljujući velikom broju posjetitelja nego i naknadnim pozitivnim komentarima moguće zaključiti kako je ovogodišnja Privlačka noć najbolja do sada.
Ovom je prilikom također zahvalila svima koji su na bilo koji način podržali ovu manifestaciju omogućivši još jedno ostvarenje Privlačke noći.
– Naš jedini cilj bio je gostima ponuditi ono što žele, dobru zabavu popraćenu pjesmom i bogatom gastronomskom ponudom, a u tome smo i uspjeli. Drago nam je što smo osim domaćih uspjeli animirati i strane turiste kojih ove godine ima i nekoliko posto više nego prošle godine, a među kojima su najbrojniji Nijemci i Česi, kazala je Ivana Zorić te kao iduću privlačku manifestaciju najavila Festival mladih pjevača amatera koji će se održati u nedjelju 10. kolovoza.