Nedjelja, 4. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Popločavanje i stupići

Autor: Jelica Farkaš

03.05.2010. 22:00
Popločavanje i stupići


Biogradska gradska tvrtka Bošana užurbano radi na dovršavanju započetih radova u gradskim ulicama. Tako su u samom centru grada na Trgu hrvatskih velikana na red došli i završni radovi, točnije popločavanje.
Nakon obavljenih nužnih predradnji djelatnici tvrtke obavljaju popločavanje s bijelim takozvanim seget-kamenim pločama kakvim je popločana i biogradska riva.
No problem ove ulice, točnije nogostup koji je zbog dotrajalosti i neravnina bio prilično opasan za pješake, ovim bi se radovima trebao trajno riješiti. No čini se da to neće biti tako. Naime, velika kosina na nogostupu s koje bi prolaznici često kliznuli, pogotovo za vrijeme kišnih dana i nadalje je ostala na istom mjestu. Prolaznici koji svakodnevno zastajkuju i s odobrenjem gledaju radove, jedino ne odobravaju ostavljanje spomenutog nagiba koji će, kako kažu, unatoč uređenom nogostupu i nadalje biti opasnost za pješake.
U neposrednoj blizini na pločniku u Ulici svetog Roka postavljaju se stupići kako se vozila ne bi parkirala na pločnik. Naime, u najkraćoj biogradskoj ulici koja se nalazi uz biogradsku gradsku tržnicu često se gotovo i nije moglo proći od parkiranih automobila. Kako bi bilo više reda te se pločnik oslobodio vozila i služio pješacima, Bošana je postavila stupiće kojima su se posebno obradovali stanari obližnjih stambenih zgrada koji će imati više mira, manje automobilske buke.