Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Petrović:Domaći parket će presuditi

Autor:

31.05.2009. 22:00
Petrović:Domaći parket će presuditi

Foto: Filip BRALAJedna i druga momčad se mnogo uzdaju u domaći teren što predmnijeva da će se igrati ta peta utakmica u Zagrebu – kaže Petrović


Aleksandar Veliki, kako mu je znala tepati zadarska publika nije sudionik ovosezonskog finala Zadra i Cibone, ali budno prati sve utakmice što je bilo i za očekivati znajući povezanost Petrovića s dva najtrofejnija hrvatska kluba. Prije tri godine uspio je s Zadrom skinuti Cibonu u Draženovom domu što nije uspjelo Zadranima još od kad je na klupi sjedio Danijel Jusup davne 1998. godine. Prošle sezone naslov je Aco vratio u Zadar nakon pet utakmica sa Splitom, a petu utakmicu predviđa i za ovosezonsku finalnu seriju.
– Obje momčadi se mnogo uzdaju u domaći teren što predmnijeva da će se igrati ta peta utakmica u Zagrebu. U prve dvije utakmice moglo se vidjeti različitost u kriterijima suđenja, no  suđenje na kraju nije presudilo u tim dvobojima. U prvoj utakmici u Zagrebu sudilo se što se kaže “taknuto-maknuto” pa smo bili svjedoci velikom broju slobodnih bacanja i opterećenošću osobnim prekršajima što uvijek više odgovara Ciboni koja ima u svojim redovima Prkačina i Andersona koji to obilato iskorištavaju. U Zadru je bila potpuno oprečna situacija što je samo dokaz koliko vrijedi domaći teren u finalnoj seriji – kaže Petrović.
 Perasović je u prve dvije utakmice dosta koristio zonsku obranu.
– Zona je rezultat istrošenosti njegovih igrača i suženoj rotaciji koju ima neigranjem Vukušića i Prkačina. U prvoj utakmici zona je Perasoviću donijela željeni učinak, no u zadarskoj utakmici je bilo obrnuto i uspio je možda samo malo manje izraubati svoje igrače. Ipak Peras je primoran u situaciji sužene rotacije koristiti zonu i dalje.
Ova finalna serija za sada i nije pobudila onolika uzbuđenja na tribinama kao prijašnjih sezona.
– Istina, nije toliko nabrijana atmosfera kao prijašnjih sezona jer nije ulog Euroliga. Ipak s aspekta Zadra to bi trebalo biti sve na jednoj višoj razini, ali predviđam da će se nakon treće utakmice to i osjetiti. Ipak ne treba zaboraviti da nisu samo dva boda u igri za Euroligu, nego su u pitanju četiri u utrci između Cibone i Zadra. Tko izgubi finale izgubit će četiri boda i to je podatak koji čini cijelo finale puno bitnijim.