Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Predsjednik SDP-a

Peđa Grbin odgovara na napise: “Vidim sebe kao budućeg premijera”

Autor: Hina

05.09.2023. 13:47
Peđa Grbin odgovara na napise: “Vidim sebe kao budućeg premijera”

Foto: Davor KovačevićPredsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je u utorak da se vidi kao budućeg premijera, odgovorivši time na napise temeljene na anonimnim stranačkim izvorima, prema kojima nema jednodušnu potporu unutar SDP-a da bude kandidat za predsjednika iduće Vlade.


“Vidim se kao budućeg premijera”, izjavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin na konferenciji za novinare u Križevcima, na upit o navodnom zahtjevu dijela vrha stranke da netko drugi umjesto njega bude kandidat za premijera, među ostalim, i zbog njegova niskog osobnog rejtinga.


“Pitate me da komentiram što su neki anonimni izvori, bez imena i prezimena rekli? A stojim ovdje s kolegama i raspravljamo o tome kako u Hrvatskoj osigurati da jedno od najranjivijih skupina društva bolje živi”, kazao je i dodao da je to bila glavna tema sjednice Predsjedništva.
“Razgovarali smo i odlučili da idemo dalje, da se borimo za standard građana i da ja kao predsjednik vodim ovu stranku upravo na ovim temama o kojima danas govorimo, o temama koje su socijaldemokratske i koje se direktno tiču standarda i života ljudi. Anonimnih izvora i izjava je bilo i bit će ih, naviknuli smo na to”, rekao je Grbin.


SDP-ove mjere za povećanje mirovina su trajne, stabilne i ne ovise o potrebama dizanja izbornog rejtinga pojedine stranke, ističe.


Predlažemo promjenu načina usklađenja i trajni dodatak na mirovine, što bi trebalo osigurati da mirovine u roku od četiri godine s prosječnih 500 dođu na 750 eura za prosječnu starosnu mirovinu. Mirovina bi tako  sa sadašnjih 40 posto prosječne plaće došla na preko 50 posto i uhvatila korak s prosječnom plaćom, istaknuo je predsjednik SDP-a.