Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

IVAN BOŽIĆ

Objavljena snimka uhićenja splitskog bjegunca koji je Golfom pregazio policajca

Autor: Hina

02.12.2022. 13:10
Objavljena snimka uhićenja splitskog bjegunca koji je Golfom pregazio policajca

Foto: MUP RHPolicija je objavila snimku uhićenja Ivana Božića, 29-godišnjeg Splićanina koji je bio u bijegu nakon što je u središtu Splita Golfom pregazio mladog prometnog policajca. Nastradali policajac pretrpio je teške ozljede, a jedno vrijeme bio je u kritičnom stanju i liječnici su se borili za njegov život.


Automobil Golf nalazi se u šatoru kod Policijske uprave kako vremenski uvjeti ne bi utjecali na očuvanost dokaza, javlja Dalmacija News. Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić otkrio je detalje njegova uhićenja. Terete ga za pokušaj ubojstva policajca.


Privedene četiri osobe


Otkrio je da su jučer privedene četiri osobe, uključujući i jednu ženu zbog ometanja javnog reda i mira. Ispričao se Splićanima zbog problema u prometu koji su nastali zbog potrage za počiniteljem. Samu potragu opisao je kao “jedno vrlo organizirano postupanje”.
Naveo je da u početku nisu imali nikakve tragove osim informacije da je policijski službenik završio s teškim ozljedama.


“To je bilo zatvaranje kruga uz pomoć informacija s terena. Pregledali smo tridesetak objekata”, rekao je načelnik Marendić o potrazi za bjeguncem.


Ne vjeruje da je Božić bježao u strahu od odmazde: “Jako smo vodili računa da postupamo kao policijska služba. Nas ne vodi odmazda.”


Oduzeta mu vozačka na 3 mjeseca


Ivan Božić od ranije je bio poznat policiji. Ima više prekršaja, optužnica i presuda, javlja Dalmacija News, a bila mu je oduzeta i vozačka dozvola.


Nepravomoćno je sredinom rujna osuđen na 23 tisuće kuna i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilima kategorije B jer je počinio nekoliko prometnih prekršaja.


Prema presudi, 10. srpnja je u 18:55 sati, na kolniku Ulice don Frane Bulića u Solinu, upravljao osobnim vozilom Chevrolet, a nije se zaustavio na zvučne i svjetlosne signale policijskih službenika.


U bijegu je u tri navrata prošao kroz crveno svjetlo na semaforu.


Pred Općinskim sudom u Splitu potvrđena je optužnica za tešku krađu u splitskom centru Bauhaus te da je početkom ožujka 2019., u dogovoru s nepoznatom muškom osobom, odnio udarni odvijač vrijednosti gotovo 3.000 kuna.


“Nisam se mogao suzdržati”


Suđenje za to još nije počelo, ali zato na sudu u Šibeniku traje suđenje za još jedno kazneno djelo teške krađe.


U ožujku 2017. godine u jednom ugostiteljskom objektu u Zvonimirovoj ulici u Solinu narušavao je javni red i mir pa je kažnjen novčanom kaznom od 378 kuna po presudi Prekršajnog suda u Splitu, baš kao i konobarica u tom objektu.


U obrani je tada kazao kako je “eksplozivne naravi i da se nije mogao suzdržati”.


Božić je prekršajno kažnjavan i u travnju 2016. godine jer je nakon što je zaustavljen od strane policije na mopedu, odbio alkotest. Te je prigode kod sebe imao drogu koju je predao policiji, i to jedan PVC paketić s marihuanom mase 0,30 grama.


Godinu ranije, u zaseoku Opančine u Drnišu, vozio je Renault pod utjecajem alkohola. Marihuanu su policijski službenici kod Božića pronašli i drogu marihuanu policijski su službenici kod Božića pronašli i krajem srpnja ove godine u ulici Grubići u Solinu, i to vrećicu s 2,31 gram, piše Dalmacija News.