Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Smrt sestara Filipović

Nije donesena presuda Žaji, sud traži saslušanje još jednog svjedoka

Autor: Šarlota Brnčić

12.12.2022. 17:04
Nije donesena presuda Žaji, sud traži saslušanje još jednog svjedoka

Foto: Sergej Dreschler/NLIako se očekivalo da će danas u 14 sati biti objavljena presuda 52-godišnjem Robertu Žaji iz Mavrinaca kojem se sudilo pod optužbom da je prije gotovo 16 godina na autocesti Rijeka – Zagreb u blizini mjesta Čavle skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj su poginule sestre Višnja i Gordana Filipovć, a još trojica mladića su ozlijeđena, to se nije dogodilo.


Vijeće kojim predsjeda sutkinja Jesenka Kovačić donijelo je odluku da se ponovno otvara rasprava radi dopune postupka i neposrednog saslušanja svjedoka.


U pitanju je svjedok koji se nalazi u Njemačkoj i koji se u dosadašnjem tijeku suđenja nije odazivao na pozive i bio nedostupan, a nije bila poznata njegova adresa u Njemačkoj.

“Pet puta smo pozivali tog svjedoka, a što ukazuje da je taj svjedok bitan i odlučili smo to ne ignorirati”, istaknula je sutkinja Kovačić.


S obzirom da je prije svjedok bio nedostupan u sudnici je pročitan njegov iskaz, a u međuvremenu su do suda stigle nove informacije i adresa na kojoj se on točno nalazi.


Sudsko vijeće stoga je odredilo dva termina za neposredno saslušanje tog svjedoka i to 22. prosinca, a ukoliko se na taj datum ne odazove, pozvat će se 17. siječnja.