ponedjeljak, 5. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Kalelarga i ove godine bez štandova

17.11.2010. 23:00
Kalelarga i ove godine bez štandova


Božićnih štandova najvjerojatnije neće biti jer nitko do sada nije pokazao interes da bi držao štand negdje na Poluotoku. Ako dobijemo upite razmotrit ćemo ih i odlučiti, rekla je Ivana Dadić
Prodajni štandovi na Kalelargi, koji su u predbožićno vrijeme godinama uveseljavali brojnu djecu svojom raznovrsnom šarenom ponudom, sjajnim lampicama i kuglicama, ni ove godine, izgleda, neće biti na svojim mjestima. U posljednjih nekoliko godina, naime, pala je potražnja za takvim sadržajem pa štandova na Kalelargi nije bilo ni prošle, a kako se čini, neće ih biti ni ove godine.
Izgleda da su i trgovci, koji su godinama prodavali raznoliku robu na štandovima, zaključili da ne postoji tržište ni interes za njihovu ponudu te su odustali od ove ideje.
– Božićnih štandova najvjerojatnije neće biti jer nitko do sada nije pokazao interes da bi držao štand negdje na Poluotoku. Ako dobijemo upite razmotrit ćemo ih i odlučiti, rekla je Ivana Dadić, stručna suradnica za protokol i informiranje Grada Zadra. Dodala je da zbog slabog interesa ni prošle godine nije bilo štandova na Kalelargi.
U Udruženju obrtnika Zadar doznali smo da je od 19 štandera samo dvoje pokazalo interes za držanje štanda u predbožićno vrijeme.
Čini se da su i trgovci zbog brojnih negodovanja građana i protesta odustali od držanja štandova na mjestu gdje su nekoć privlačili brojne građane koji su poslijepodneva provodili u šetnji Kalelargom sa svojom obitelji. Sada su njihova mjesta preuzele sjajne i tople trgovine u velikim šoping centrima, dok bi Kalelarga i Poluotok, na kojima ove godine nema ni Adventa na Poluotoku, mogli zjapiti prazni.