Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

-1 C°

zbog rasta zaraženih

Izrael traži da se putnici koji dolaze iz Kine testiraju na covid

Autor: Hina

30.12.2022. 15:40
Izrael traži da se putnici koji dolaze iz Kine testiraju na covid

Foto: ReutersIzraelsko ministarstvo zdravlja objavilo je u petak da uvodi testove na covid-19 za putnike iz Kine gdje se događa eksplozija broja zaraženih.


“Odlučeno je da se naredi stranim zrakoplovnim kompanijama da primaju strane putnike na let iz Kine prema Izraelu samo ako su negativni na covid”, navodi se u priopćenju koje potpisuje novi ministar zdravlja Arie Dery.


Razmjeri epidemije u Kini i sumnje u službene podatke potaknuli su neke zemlje, uključujući Sjedinjene Države i Japan, da nametnu nova pravila putovanja putnicima koji dolaze iz te zemlje nakon što je Peking ukinuo ograničenja.
U Europskoj uniji do sada je samo Italija odredila testiranje na covid-19 za sve putnike koji dolaze iz Kine.


Italija je u četvrtak pozvala ostatak Europske unije da slijedi njezin primjer i testira putnike iz Kine na covid, ali drugi su rekli da za sada ne vide potrebu za tim ili da čekaju zajedničko stajalište EU-a.


Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC)  objavio je u četvrtak da bi uvođenje obveznog testiranja na covid-19 za putnike koji dolaze u Europsku uniju iz Kine bilo “neopravdano”.