Utorak, 6. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

VELIKO SLAVLJE

Objavljen plan dočeka Vatrenih u Zagrebu, sve će biti isto kao i 2018. godine

Autor: Hina

16.12.2022. 17:38
Objavljen plan dočeka Vatrenih u Zagrebu, sve će biti isto kao i 2018. godine

Foto: Davor Kovačević/NLZamjenik glavnog ravnatelja policije Damir Barić, koji je na čelu stožera za osiguranje dočeka hrvatske nogometne reprezentacije, kazao je da će ruta dolaska ”vatrenih” do zagrebačkog Trga bana Jelačića u nedjelju, 18. prosinca biti identična onoj iz 2018.


Barić je izvijestio da se dolazak zrakoplova s igračima i stručnim stožerom nogometne reprezentacije Hrvatske očekuje u 17.10 sati, daljnji polazak prema Trgu bana Jelačića oko 17.30 sati, a dolazak na gavni zagrebački trg između 18.30 i 19 sati.


Precizirao je da će se promet odvijati u redovnom režimu uz povremene kratkotrajne prekide zbog prioritetnog prolaska vozila s reprezentativcima i to trasom: Zračna luka „Franjo Tuđman“ – Fizirova – Zagrebačka – Čvor Buzin – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Ulica Hrvatske Bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta  – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.
Duž cijele trase kolona vozila će se kretati uz pratnju policijskih autmobila i motorista, uz zračnu potporu Zrakoplovne jedinice policije, rekao je Barić dodajući da će reprezentativci ići zatvorenim autobusom od zračne luke do Savske ceste gdje će prijeći u panoramski autobus.


Kako bi se doček odvio u miru i sigurnosti za sve sudionike, policija i organizatori uputili su građanima nekoliko apela i savjeta.


Savjetuje se izbjegavanje penjanja na krovišta okolnih zgrada, stupove javne rasvjete, prometnu signalizaciju, reklame i slično jer zbog niskih temperatura postoji povećana opasnost od padova s visine. Zbog temperature koja će u nedjelju biti oko ništice, građanima se savjetuje topla odjeća i izbjegavanje alkohola.


U policiji pozivaju na suzdržavanje od uporabe pirotehnike, posebice njeno korištenje u masama ljudi koji se očekuju na dočeku, a preporuča se i korištenje javnog prijevoza te dislociranih velikih parkirališta. Na dan dočeka, između 15 i 23 sata u zoni središta Zagreba oko Trga bana Jelačića zabranjeno je korištenje dronova za snimanje iz zraka, upozorila je policija.


U Ravnateljstvu policije ističu da će biti organizirano više punktova hitne pomoći te da su u pripremi i sve gradske službe. Program dočeka reprezentativaca počinje u 16 sati.