Nedjelja, 24. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Ankica Zmaić

HDZ-ovka čije je hvaljenje Plenkovića postalo viralno: “KAMATNU STOPU NEZNAM JER SAM ZAGUBILA UGOVOR”

Autor: Portal Novi list

24.02.2023. 17:18
HDZ-ovka čije je hvaljenje Plenkovića postalo viralno: “KAMATNU STOPU NEZNAM JER SAM ZAGUBILA UGOVOR”


U jučerašnjoj saborskoj raspravi o opozovi premijera Andreja Plenkovića istup jedne HDZ-ovke postao je viralan na društvenim mrežama.


Ankica Zmaić ustala je i stranačkog šefa Andreja Plenkovića počastila tako što ga je nazvala snažnim i karizmatičnim liderom.


“Smatrate li vi, kao snažan i karizmatičan lider…”


“Poštovani predsjedniče Vlade, svi mi znamo, i lijevi i desni, koja su postignuća i uspjesi ove Vlade Republike Hrvatske. No, potpisnici za pokretanje vašeg povjerenja ne mogu se sa svim ostvarenim rezultatima pomiriti i nositi se s istima.
Smatrate li vi, kao snažan i karizmatičan lider, kojemu današnji akteri ne mogu parirati, žele vas i nas koji smo uz vas degradirati, vi kao iskusan političar znate tko je pokrovitelj ovog kazališta i predstave….”, poručila je, među ostalim, HDZ-ovka Ankica Zmaić.


Ona uz mjesto u Saboru kao načelnica vodi i Općinu Vrpolje.


“Uvelike utjecala na razvoj cijele Općine”


Na službenim stranicama Općine njezin rad opisuje se ovim riječima: “svojim trudom i zalaganje uvelike utjecala na razvoj cijele Općine, a uz mnoge planove koje još ima, ne sumnjamo da će se taj razvoj nastaviti i dalje”.


Prema njenoj imovinskoj karticividi se da je po struci strojarska tehničarska, a da načelnički posao obavlja volonterski. Za svoj rad u Saboru, pak, mjesečno prima 2.117 eura.


U vlasništvu ima više nekretnina, uključujući kuću s okućnicom površine 1.188 četvornih metara te nekoliko oranica koje glase na muža.


Od pokretnina navedena su tri automobila i traktor, u vlasništvu supruga. Tu su i dvije štednje u iznosu od 19.120 i 2.000 eura.


U podacima o obvezama HDZ-ova saborska zastupnica upisala je leasing za jedan od navedenih automobila, za koji se zadužila 2022. godine.


“KAMATNU STOPU NEZNAM JER SAM ZAGUBILA UGOVOR”


Njenu napomenu prenosimo integralno, kako i piše u imovinskoj kartici:


“2022. SAM NA LEASING KUPILA AUTOMOBIL, NAIME PLAĆAM GODIŠNJU RATU U IZNOSU:12604,24 EURA, A KAMATNU STOPU NEZNAM JER SAM ZAGUBILA UGOVOR. PA PO MOM IZRAČUNU, BUDUĆI NEMOGU ZAKLJUČITI IMOVINSKU KARTICU SAM UNIJELA GORNJE PODATKE. ZA SVE OSTALE INFO EVENTUALNO STOJIM NA RASPOLAGANJU.”Ankica Zmaić predsjednica je LAG-a Slavonska Ravnica i članica Upravnog odbora Hrvatske zajednice općina. Mandat u Saboru počela je konzumirati u srpnju 2020., u saborske klupe ušla je kao zamjenica Danijela Marušića.


Članica je više saborskih odbora: Odbora za zaštitu okoliša i prirode, Odbora za predstavke i pritužbe, Odbora za poljoprivredu i Odbora za ravnopravnost spolova.


Članica je međuparlamentarnih skupina prijateljstva Bosne i Hercegovine, Južne Afrike, Sjeverne Makedonije i Srbije.