ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Vlasnica je prijavljena

Pit bull šetao bez nadzora i napao maloljetnicu i njenog psa

Autor: A.Š.

11.04.2023. 14:25
Pit bull šetao bez nadzora i napao maloljetnicu i njenog psa

Foto: Pixabay - Ilustrativna fotografija, ne pokazuje psa iz tekstaPolicijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ na štetu maloljetnice.


Sumnja se da je 60-godišnja vlasnica svog psa pasmine pit bull držala na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebice djece te životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, a suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja.


Naime, 06. travnja 2023. godine oko 18 sati, na području Dikla, pas je napustio dvorište kuće, nakon čega je na ulici napao i lakše ozlijedio maloljetnicu te njenog psa s kojim je šetala.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.


Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, apeliramo na građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.